2011. november 2.

Megalakult a Magyar Médiafogyasztók Egyesülete (MAME)


A MAME a médiafogyasztók érdekképviseletét elsősorban a médiumok és az állampolgárok közötti párbeszéd fórumainak megteremtésével tervezi elérni - derül ki az egyesület honlapján olvasható dokumentumokból.

Az alapszabály-tervezetben azt írják: "szükségesnek látjuk a médiafogyasztói tudatosság fejlesztést, a tájékozódás szabadságának megőrzését és fejlesztését, s e célok érdekében a médiaismeretek intézményes oktatását. Meggyőződésünk, hogy a társadalmi nyilvánosság fejlesztése a magyarság egyik erőforrása, jövőnk záloga. A Magyar Médiafogyasztók Egyesületét azért hozzuk létre, hogy az önkéntesség demokratikus alapelvét követve országos civil egyesületként aktív szerepet vállaljunk hazánk és a magyarság nyilvánossági helyzetének, a sajtószabadság és a szólásszabadság viszonyainak megőrzésében, illetve fejlesztésében."

Tevékenysége ellátásához a szervezetfolyamatosan figyelemmel kíséri és nyilvánosan értékeli majd az Alkotmány 61. paragrafusában foglalt alapjogok, valamint a társadalmi nyilvánosság és a szólásszabadság érvényesülését szolgáló európai és hazai jogszabályok, hatósági rendelkezések érvényesülését. Figyelemmel kísérik és értékelik majd a magyarországi médiaszolgáltatók tevékenységét, a médiapiaci szereplők magatartását, az országos, a regionális és a helyi közszolgálati szolgáltatók tevékenységének függetlenségét és kiegyensúlyozottságát.


A HÍR FOLYTATÁSA >>

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...