2011. november 9.

Mi lesz veled „Svájci Civil Alap”?


"Most, október végén lényegében véve semmit sem lehet tudni a Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok sorsáról, esetleges ütemezéséről - a pályázatok beindulásának lehetősége ködbe vész. Tudjuk, hogy (elsősorban az északkelet-magyarországi) civil szervezetek széles köre várja az új támogatási forrás megnyílását, de ezzel kapcsolatban most semmi biztatót mondani nem tudunk – mi is csak az érintettek további türelmét kérhetjük."/Ökotárs Alapítvány/

Az Ökotárs Alapítvány és konzorciumi partnerei – az Autonómia Alapítvány, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány és a Kárpátok Alapítvány-Magyarország – által 2010. május 17-i határidővel nyújtottak be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében működő Civil és Ösztöndíj Alapok lebonyolítására és menedzselésére.

Az összesen 6 millió CHF keretösszeg nagyobb részt az észak-magyarországi és észak-alföldi régiókban működő civil szervezetek környezetvédelmi és szociális – benne a roma lakosság felzárkóztatását szolgáló – projektjeinek támogatását, kisebb részt pedig hátrányos helyzetű gyerekek továbbtanulását segítő ösztöndíjprogramok indítását szolgálná.


A HÍR FOLYTATÁSA >>

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...