2011. december 9.

Effemine - Nemre való tekintettel – nemre való tekintet nélkül

Az Effemine jóvoltából vendégként részt vehettem az IBM által nemrégiben megrendezett Gender konferencián, melyet a cég már harmadik alkalommal szervezett meg saját dolgozói számára. A konferencián a gender téma köré csoportosuló beszélgetések mellett olyan témák is helyet kaptak, mint a szülő-gyerek kapcsolat, a magánélet és munka egyensúlya vagy, hogy milyen lehet fogyatékkal élni és dolgozni.

Számomra a legérdekesebb egy angol nyelven folyó beszélgetés volt, amelyen vezető pozíciókban dolgozók – három nő és két férfi – fejthették ki véleményüket többek között például arról, hogy milyen viszontagságokkal találkoztak eddigi karrier útjukon, vannak-e javuló tendenciák a nemek munkahelyi előre menetelében, illetve hogyan lehet az akadályokat sikeresen venni.

A legnagyobb pozitívum az volt számomra, hogy a beszélgetés résztvevői közül senki sem tagadta, hogy igenis vannak különbségek ilyen téren is a nemek között és vannak specifikus problémák – azonban egy jó iránymutatással, megfelelő önismerettel ezt mindkét nem akár előnyére is tudja fordítani. Magdalena Dopierala-Bosze az IBM ISSC Managing Directora szerint számára a legmeglepőbb karrierje indulásakor az volt, mennyire nehéz ’hangosnak’ lenni, kivívni a tiszteletet és figyelmet egy főleg férfiakból álló menedzseri csapatban.

A HÍR FOLYTATÁSA >>

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...