2012. február 28.

Március 17-ig állíthatnak jelöltet a civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap testületeibe

Megjelent a Nemzeti Együttműködési Alap (Alap) döntéshozó testületei civil tagjainak megválasztására vonatkozó felhívás. Március 17-ig jelentkezhetnek a jogszabályi feltételeknek megfelelő civil szervezetek a civil jelöltállítási rendszerbe. Az elektorállításra jogosulttá váló civil szervezetek választhatják majd meg egy-egy képviselőjükön keresztül az Alap Tanácsának és kollégiumainak civil delegált tagjait.

Az elektori rendszerbe az országos (legalább hét megyére kiterjedő tartós tevékenységgel rendelkező) vagy területi hatókörű civil szervezetek jelentkezhetnek be a www.civil.kormany.hu/elektor honlapon. A jogszabályokban foglaltaknak megfelelő civil szervezetek bejelentkezésük elfogadásáról, majd az elektori gyűlés helyéről és idejéről kapnak értesítést a bejelentkezés során megjelölt elektronikus levélcímekre. Március második felében a civil szervezeteket képviselő elektorok választják meg a Tanács és az öt kollégium 3-3 civil delegált tagját.

Az Alap az Országgyűlés által 2011. év végén elfogadott ún. Civil törvény (az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény) alapján 2012. január elsejével jött létre, amely a civil szervezetek támogatási rendszerének legnagyobb központi forrásaként támogatja majd a civil szervezetek működését és programjainak megvalósítását. Forrásaként az Országgyűlés 3,38 milliárd forintot határozott meg az idei évre.

A Nemzeti Együttműködési Alap működését szabályozó kormányrendelet a Magyar Közlöny február 16-i számában jelent meg.

További információk a civil szervezeteket érintő szabályozásról a civil szervezeteket segítő kormányzati honlapon (www.civil.kormany.hu) található.

Forrás: kormany.hu

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...