2012. február 27.

Pro Bono Díj pályázat

Ötödik éve hirdetjük meg pályázatunkat azon szervezetek számára, akik társadalmi célú projekteket sikerrel valósítanak meg. Pályázhatnak olyan szervezetek, amelyek egy-egy társadalmi problémára innovatív, fenntartható és gyakorlatias megoldást fejlesztettek ki és működtetnek. 

A szervezet vagy projekt származhat az üzleti világból, a civil életből vagy a helyi közigazgatásból egyaránt a tulajdonformára, az üzemmódra és az üzleti modellre való megkötés nélkül – bárhonnan, ahol látszik, hogy a vállalkozás célja nem csak a bevétel, hanem egyben a közhasznúság maximálása is.

Világos, hogy mind a közigazgatásban, mind pedig a nonprofit szervezetek világában szükség van a hatékonyság és a verseny fogalmaira. Úgyszintén az üzleti szférából ismert folyamatos ellenőrzés, mérés és visszacsatolás meghonosítására is. A nonprofit menedzsment, és az üzlettudományok alkalmazása az önkormányzati- és civilszférára ma már elfogadott tananyag a legjobb üzleti főiskolákon szerte a világban. Ezen értékek népszerűsítése céljából hoztuk létre a ProBono díjat, amellyel minden évben elismerhetők a kiváló társadalmi- és civil vállalkozások.

A ProBono díjat kaphatják: alapítványok, programok, kis- és középvállalkozások, s közhasznúság irányában elkötelezett civil szerveztek, illetve, olyan cégek, melyek a társadalmi felelősségvállalásban új utakat nyitnak meg, sikeresek, fenntarthatóak, környezetükben példaszerűen működnek. Számítunk olyan önkormányzatokra, amelyek előremutató civil partnerségi kapcsolatot működtetnek.

Pályázni lehet a program bemutatásával, a jelenleg futó projekt leírásával: kelen.andras@avf.hu címre, 2012. március 1-ig.

A pályaművek elbírálásáért és a pályáztatás lebonyolításáért a Szociális Innováció Alapítvány illetve az Általános Vállalkozási Főiskola nonprofit menedzsment oktatásáért felelős tanári csapata felelős, akik a külföldi odaítélési gyakorlat tanulmányozásával és a hazai mezőny áttekintésével teszik le a kiválasztás eredményét az asztalra. A díj anyagi alapját immár ötödik éve egy nemzetközi nagyvállalat hazai leányvállalatának nagylelkű támogatása teszi lehetővé.

A HÍR FOLYTATÁSA

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...