2012. szeptember 8.

Anyaoltalmazó Alapítvány bemutatkozása


Szervezet neve: Anyaoltalmazó Alapítvány
Szervezet székhelye: 1201 Budapest, Török Flóris 228.
Képviselők:
  • Haraszti István
Cél leírása:
  • A családi környezetben krízishelyzetbe került, gyermekeit ellátni képes anyák és gyermekeik részére meghatározott időtartamra, átmeneti jellegű szállást biztosítani.
Honlap: anyaoltalmazo.hu
Facebook: www.facebook.com/Anyaoltalmazo
E-mail: anyaolt@enternet.hu
Telefon: +361-283-0194

Új nyilvántartási szám: 01-01-0003783
Régi nyilvántartási szám: 3783/1992
Alapítás éve: 1992
Adószám: 18043482-1-43
Megye: Budapest
Régió: Közép-Magyarország

Közhasznúsági fokozat: közhasznú
Szervezet típusa: alapítvány
----------------------------------

Az Anyaoltalmazó Alapítványról:

A kilencvenes évek elején, a rendszerváltás kezdeti nehézségei következményeként bekövetkezett a jövedelmek csökkenése, az alacsony bérű lakások számának gyors visszaesése, s ez súlyos létbizonytalanságba sodorta az állandó, de alacsony bérért dolgozó embereket. Sokan az utcára kerültek, a családokon belül megnövekedtek a feszültségek, gyakori jelenséggé vált a bántalmazás, az agresszió, az alkoholizmus.

1991-ben a SZETA nyitott egy otthont bántalmazott nők részére, majd 1992-ben a Magyar Vöröskereszt két szobát létesített az otthonukat elhagyni kényszerülő, vagy egyéb okból fedél és anyagi támasz nélkül maradt anyák és gyermekeik megsegítésére, hogy a gyermekek az édesanyjuk biztonságában együtt élhessenek.

Követendő példaként 1992 novemberében megnyitotta kapuit az Anyaoltalmazó Alapítvány első anya – és gyermekotthona Budapesten, majd – mivel a rászorulók száma folyamatosan növekedett -, 1997 novemberében megnyílt az alapítvány második intézménye is. Az új otthon átadásával a férőhelyek száma 79-re, a szobák száma 23-re emelkedett.

1997–ben a korábban a hajléktalan ellátáshoz tartozó szervezetek a gyermekvédelmi törvény hatálya alá kerültek.

A Családok Átmeneti Otthonaként nevesített ellátási forma az egyre növekvő igényeket követve mára országos lefedettségű lett, mintegy 100 különböző formában működő civil, állami, egyházi fenntartású intézmény működik országszerte.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...