2013. február 12.

"Felemelem a szavam...": Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke

Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke vagyok, és felemelem a szavam az erőszak ellen. 

A nők elleni erőszak elfogadhatatlan. Ez nem más, mint az emberi jogok megsértése. Ezért a nők és lányok testi és lelki méltóságának tisztelete kell, hogy minden társadalom alapja legyen.

Elkötelezetten harcolok, hogy a nők elleni erőszak minden formája megszűnjön, valamint az erőszak női áldozatainak védelméért.

Törvény tiltja az emberkereskedelmet, a szexuális bántalmazást, a gyermekekkel szembeni szexuális visszaéléseket; törvényeket alkotunk a bűncselekmények – elsősorban a nemi alapon elkövetett erőszak – áldozatainak támogatására és megvédésére.

A következő hónapokban egy programsorozatot indítok el, melynek célja az erőszak áldozatául esett nők jogi védelme, valamint a női nemiszerv-csonkítás gyakorlatának megszüntetése.

Felkérem a prominens szakértőket és a közvéleményt is, hogy adjanak tanácsot, hogyan lehet a leghatékonyabban harcolni a női nemiszerv-csonkítás ellen, és hogy az embereket meggyőzzék, hagyjanak fel ezzel a szörnyű gyakorlattal.

Azt akarom, hogy ez a konzultáció konkrét lépésekhez vezessen a női nemiszerv-csonkítás elleni küzdelemben, mind az Európai Unióban, mind a világ többi részén. A nők ne szenvedjenek az erőszaktól, csak azért mert nők.

Biztosíthatom önöket, hogy megteszek mindent a nők elleni erőszak összes formája ellen vívott harcban, és hogy ezt az üzenetet addig fogom hirdetni, ameddig csak szükséges.

Fordította a Nőtárs Alapítvány önkéntese

Az angol nyelvű videó magyar feliratozássalAz angol nyelvű videó

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...