2013. május 30.

NAV: A civileknek már csak egy napjuk van az elszámolásra

2013. május 31-ig több mint 24 ezer civil szervezetnek kell elszámolnia a kiutalt egy százalékos összegek felhasználásáról. A következő, 2014-es rendelkező évi egy százalékos felajánlásokból történő kizárást kockáztatja az a civil szervezet, amelyik elmulasztja a határidőt.

A 11KOZ számú nyomtatványt a civil szervezetnek legkésőbb 2013. május 31-ig kizárólag elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül kell megküldenie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. A civil kedvezményezettek mintegy 60 százaléka azonban még nem adott számot a 2011-ben kiutalt és felhasznált összegekről az erre a célra rendszeresített nyomtatványon.

Tavaly több mint 5 ezer szervezet késett az elszámolással. Ezért idén a NAV már háromszor küldött ki benyújtásra felhívó elektronikus levelet az érintett civil szervezeteknek.

A következő, 2014-es rendelkező évi 1 százalékos felajánlásokból történő kizárást kockáztatja az a civil szervezet, amelyik elmulasztja a május 31-ei határidőt. Ha a kedvezményezett a 11KOZ közleményt nem nyújtotta be, vagy számszakilag hibás adatot közöl, illetve nem az elszámolandó összeget szerepelteti, és a javításra kitűzött határidőt elmulasztja, – a törvény alapján – a NAV a határozat jogerőre emelkedését követő rendelkező évben kizárja a kedvezményezettek köréből.

Az érintett civil szervezetek bővebb tájékoztatást kaphatnak a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) az „szja 1+1%” menüponton belül elérhető, „Tájékoztatás a civil kedvezményezettek részére átutalt szja 1 %-os összeg felhasználásáról szóló 11KOZ számú közlemény benyújtási határidejéről” című tájékoztatóból.

Konkrét kérdéseikre pedig választ kaphatnak a NAV munkatársaitól a 06/40 42-42-42 telefonszámon.

Forrás: NAV

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...