2013. június 4.

Születésház Közhasznú Egyesület


Szervezet neve: Születésház Közhasznú Egyesület

Szervezet székhelye: 1141 Budapest, Egressy út 137.

Képviselő:
  • Fazakas Pálma
Cél leírása: A várandós anyák, szülő nők, újszülöttek és családjaik védelme és képviselete: a háborítatlan, természetes szüléshez és születéshez való jog törvényi biztosításának és társadalmi elfogadásának kivívása, a háborítatlan szülésben segítséget nyújtó szakemberek védelme és képviselete.

A magyar egészségügyi rendszer, ezen belül a szülészeti ellátás nőközpontúvá tétele és humanizálása egyik kiemelt célunk. Mivel a nők többsége kórházi keretek között hozza világra a gyermekét, ezért fontos egy olyan kórházi környezetnek a megteremtése, melyben háborítatlanul lehet szülni.

El szeretnénk érni azt, hogy a szülészeteken létező láthatatlan erőszak (a nők elleni erőszak egyik megnyilvánulási színtere az szülészeti ellátó rendszer) megszűnjön. A strukturális (a társadalmi rendbe szorosan illeszkedő, attól elválaszthatatlan) erőszakot az emberek többsége nem érzi erőszaknak A strukturális erőszak ezért többnyire láthatatlan, és olyan természetes, mint a levegő, amit belélegzünk.

A nők emberi jogai magukban foglalják jogaikat arra, hogy szabadon és felelősen rendelkezhessenek a szexualitásukkal, beleértve a szexuális és a reprodukcióval kapcsolatos egészségüket, és azt, hogy kényszertől, megkülönböztetéstől és erőszaktól mentesen élhessenek vele, illetve kontrollálhassák azt.

Honlap: www.szuleteshaz.hu, Facebook
E-mail: info@szuleteshaz.hu (Jogsegélyszolgálat: bbodrogi@gmail.com)
Telefon: 06-20-395-0556

Megyei nyilvántartási szám 6774 / 2011
Országos nyilvántartásbeli azonosító 12615 / 1995
Eljárt bíróság neve Fővárosi Törvényszék
Határozat száma 61059 / 1995 . 20
Jogerőre emelkedés dátuma 2011. 06. 28.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...