2013. július 29.

Egyenlő Esélyek Egyesülete a Nőkért bemutatkozása


Szervezet neve: Egyenlő Esélyek Egyesülete a Nőkért
Szervezet székhelye: 4027 Debrecen, Monti ezredes u. 5. IV/17
Képviselők:
  • Ábrahám Katalin
  • Toronyi Zsuzsa
Cél leírása:
  • A nők esélyegyenlőségének előmozdítása.
Honlap: 3e.atw.hu
E-mail: egyenloeselyek@freemail.hu

Új nyilvántartási szám: 09-02-0003050
Régi nyilvántartási szám: 3050/2005
Alapítás éve: 2005
Adószám: 18990975-1-09
Megye: Hajdú-Bihar
Régió: Észak-Alföld

Közhasznúsági fokozat: nem
Szervezet típusa: egyesület

--------------------------------

Az Egyenlő Esélyek Egyesülete a Nőkértről:

Egyesületünket 2005 szeptemberében a Debreceni Egyetem fiatal, elkötelezett hallgatói hívták életre.
Szervezetünk fő célja a nők esélyegyenlőségének előmozdítása és a velük való egyenlő bánásmód elősegítése. Kiemelt figyelmet fordítunk a nem, családi állapot, anyaság (várandósság), valamint életkor és vagyoni helyzet miatti hátrányos megkülönböztetés csökkentésére, és ezen csoportok érdekképviseletére, támogatására.

Az egyesületen belül három munkacsoport működik, amely speciálisan egy-egy területre összpontosítja figyelmét, energiáit.

Az első munkacsoport a nők munkaerő-piaci helyzetének javítását tűzte ki célul. Kiemelten foglalkozik a pályakezdő diplomások érdekképviseletével, az egyedülálló anyák helyzetével, és a 45 év feletti nők munkaerő-piaci lehetőségeinek javításával. Figyelmet fordít még a gyes, gyed után munkaerőpiacra visszatérő nők segítésére, az atipikus foglalkoztatási formák megismertetésére és a családbarát munkahelyekre.

A második munkacsoport kutatással, képzések, szabadidős és kulturális tevékenységek szervezésével foglalkozik. Ezen belül családi napközi és szülőklub felállítása és működtetése, valamint a nők társadalmi helyzetének és megítélésének javítása tartozik kiemelten a céljai közé.

Az egyesület harmadik munkacsoportja a családon belüli erőszakot elszenvedettek érdekképviseletét vállalja fel, különös tekintettel a halmozottan hátrányos helyzetű családanyák, a szegénységben élők, és a prostituáltak helyzetének javítására.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...