2013. december 4.

Civil Szakmai Információs Nap a debreceni civil szervezetek támogatásának érdekében

A Debrecen városában működő civil szervezetek Civil Fórumán tartott előadást Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős helyettes államtitkára „Az Új Civil törvény – tapasztalatok” címmel, amelyet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Hajdú-Bihar Megyei Civil Információs Centrum szervezett.

A Civil Szakmai Információs Napon tartott előadáson Latorcai Csaba kitért a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) sikeres működésére, amely 2012. és 2013. között mintegy 300 millió Ft-tal támogatta a Hajdú-Bihar megyéből benyújtott nyertes pályázatokat.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy november 27. és december 2. között zárul a 2014-re vonatkozó NEA támogatások benyújtására nyitva álló időszak. A pályázati keretösszeg kollégiumonként 317,7 millió Ft – összesen 1.906.320.000 Ft – a működési célú támogatások tekintetében, a szakmai pályázatok megvalósítására pedig kollégiumonként 190,6 millió Ft – összesen 953.160.000 Ft – áll rendelkezésre.

Latorcai Csaba kiemelte az új civil törvény eredményességét, amely a pályázati lehetőségeken túl a civil szervezetek működésének és életének megkönnyítését szolgálja. A törvény módosításának eredményeként bevezetésre kerülő rendelkezések a 2015. évtől a civil szervezetek adminisztrációs terheinek csökkentését és a civil támogatások egyszerűsítését teszik lehetővé.

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...