2013. december 18.

Kik ezek a pofák a kirakatokon? Ja, csak páran életet lehelnének az elhagyott üzletekbe!

A Kék Lakatlan projektjével olyan társadalmi, szociális és kulturális vállalkozásokat keres, amiknek működéséhez elengedhetetlen a közösségi tér. A Lakatlan nemrég lezárult pályázatán a nyertesek ingatlanvárólistára kerülnek, illetve olyan üzleti és jogi segítséget is kapnak, hogy ötleteikből fenntartható, életképes és sikeres vállalkozások váljanak

A program rendeleti szinten is újragondolja a közösségi ingatlanok hasznosításának feltételeit, hiszen – mint azt láthatjuk – a jelenlegi szabályozás kedvezőtlen. Első lépésben egy látványos kiállítással hívta fel a figyelmet a problémára: a kietlen, lehangoló kirakatokba fiatal, sikeres vállalkozók portréi kerültek, ami a vizuális rendcsinálás mellett ösztönző propaganda is egyben a lézengő, utat kereső vállalkozások számára.

Finta Sándor főépítész szerint már az komoly eredmény, hogy sikerült meggyőzniük a kerületi önkormányzatokat, vegyenek részt a programban, hiszen fontos társadalmi és gazdasági problémáról van szó. “Az a tervünk, hogy valamennyi önkormányzat betesz a kalapba egy-két ingatlant, amiket aztán pályázatjelleggel, meghatározott időre, kedvezményes áron elérhetővé teszünk induló társadalmi, kulturális vállalkozásoknak, startupoknak.” Ez a projekt tehát hamar rávilágít az együttműködések nehézségeire, buktatóira, amiket a projektgazdák folyamatosan koordinálnak.

Folytatás

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...