2016. március 6.

Élen a civilek között

A legjobb, legizgalmasabb civil kezdeményezéseket díjazza az újonnan alapított díj.


Nyerhetnek díjat a nyilvánosan szoptató anyák, vagy a mozgáskorlátozott felvonulók? Melyik a legígéretesebb új civilszervezet, és mi volt a legütősebb kommunikációs kampány a civil szektorban? Ezekre a kérdésekre is igyekszik választ adni a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány által alapított Civil Díj, azon túl, hogy a szektorra és annak a társadalomban betöltött szerepére kívánja felhívni a figyelmet, továbbá jutalmazni szeretné a legjobb, legkreatívabb szervezeteket.

A program célja:
  • a díjak odaítélése által minél szélesebb körben ismertté tenni a legjobb hazai civil szervezeteket és legsikeresebb projektjeiket (és ezzel segíteni a legjobbak 1% és egyéb adománygyűjtő kampányait);
  • a díjátadó gála keretei között egy évente ismétlődő, a szektor résztvevőinek szóló esemény létrehozása, amely a jövőben a jelentősebb civil szervezetek fontos találkozóhelyévé válhat.
A NIOK Alapítvány, küldetésével összhangban, kiemelten fontosnak tartja a hazai civil szektor megerősítését, az adományozás fejlesztését, s egy ilyen díj, esemény létrehozásával azt is szeretné elérni, hogy a szervezetekbe vetett bizalom erősödjön, a lakosság közelebb kerüljön e csoportok tevékenységéhez.

Pályázni 2016. március 7-ig lehet. A pályázaton bármely, Magyarországon működő civil szervezet vagy civil jellegű non-profit gazdasági társaság indulhat a pályázati űrlap megadott határidőig történő kitöltésével és beküldésével. A legjobb civil akció kategóriában magánszemélyek csoportja, szervezeti háttér nélkül is beadhat pályázatot.

További információk és pályázati űrlap: http://civildij.hu/

A Civil Díj 2016 programmal kapcsolatban a hírek az esemény médiapartnere a nonprofit.hu oldalán követhetőek figyelemmel.

A program fő partnere a hazai civil szektor támogatásában mindig is kiemelt szerepet vállaló MagNet Bank.

Forrás: A nonprofit.hu honlapja

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...