2016. május 5.

Palóc Nők a Holnapért Egyesületének bemutatkozása

Szervezet neve: Palóc Nők a Holnapért Egyesület
Szervezet székhelye: 3100 Salgótarján, Korvin út 36.
Képviselő:
  • Soltész Krisztina
Cél leírása:
  • Az egyesület összefogja azokat a Nógrád Megye városaiban és kistérségi településein élő nőket, és mindazokat a jogi és természetes személyeket, akik személyes ügyüknek tekintik a nők esélyegyenlőségének megteremtését, társadalmi elismertségüknek növelését. 
  • Az egyesület e cél elérése érdekében intézményes formákat biztosít tagjainak azon törekvésére, mellyel fel kívánják hívni a társadalom figyelmét a nők egyes csoportjainak hátrányos helyzetére, a nők munkavállalási körülményeire a család és a gyermekek nevelésének fontosságára. 
  • Az egyesület célul tűzi ki továbbá a palóc kultúra és a palóc hagyományok megőrzését, a megyében élő nemzetiségek társadalmi integrációjának elősegítését.
Honlap: palocnokaholnapert.weebly.com/
E-mail: palocnok@gmail.com
Telefon: +36 20 2646643

Új nyilvántartási szám: 12-02-0000052
Régi nyilvántartási szám: 52/2003
Alapítás éve: 2003
Adószám: 18640058-1-12
Megye: Nógrád
Régió: Észak-Magyarország

Közhasznúsági fokozat: nem
Szervezet típusa: egyesület
--------------------------------

A Palóc Nők a Holnapért Egyesületről:

Az Egyesület 2003. augusztus 16-n alakult meg. Az egyesület alapvető célkitűzései ekkor kerültek megállapításra, azonban azok 2006. február 25-én kiegészítésre kerültek:

Az Egyesület összefogja azokat a Nógrád megye városaiban és kistérségi településein élő nőket, és mindazokat a jogi- és természetes személyeket akik személyes ügyüknek tekintik a nők esélyegyenlőségének megteremtését, társadalmi elismertségük növelését.

Az Egyesület e cél elérése érdekében intézményes formákat biztosít tagjainak azon törekvésére, mellyel fel kívánják hívni a társadalom figyelmét a nők egyes csoportjainak hátrányos helyzetére, a nők munkavállalási körülményeire, a család és a gyermekek nevelésének fontosságára, továbbá a családon belüli erőszak okaira, körülményeire, és ezek csökkentésének fontosságára.

Az Egyesület tevékenységei:
- szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása
- kulturális örökség megóvása
- hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése
- munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése – ideértve a - munkaerő kölcsönzést is – és a kapcsolódó szolgáltatások

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...