Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. november 7.

Jól-Lét Alapítvány - Női klikk e-learning

Egyedülálló online álláskeresési tanfolyamot indított közös kezdeményezéssel a JÓL-LÉT Alapítvány és a támogató UPC Magyarország Kft. kisgyermekes, pályaújrakezdő nők, anyák számára. 


A program célja, hogy a gyermekvállalás után a munka világába visszatérni kívánó szülők hasznosítani tudják az internet előnyeit az álláskeresésben, a nők a saját jövedelem megszerzéséhez vezető úton ki tudják aknázni az online kommunikáció határtalan lehetőségeit, fejlődjenek digitális képességeik. Az elektronikus tréning mindenki számára ingyenesen elérhető a www.noiklikk.hu weboldalon.

  • Hogyan fogjanak az álláskereséshez azok az a nők, akik néhány évet otthon töltöttek a szülés után vagy a gyermeknevelést megelőzően még nem volt munkájuk, így még soha nem szembesültek ezzel a feladattal, nem ismerik az internetes lehetőségeket? 
  • Mit is jelentenek azok a kifejezések, hogy „munkaerőpiaci reintegráció, atipikus munkavégzés, vagy éppen önismeret? 
  • A hosszabb távollét után gyakran nem könnyű felmérni, milyen lehetőségek vannak az álláspiacon, milyen eséllyel rendelkeznek a munkába visszatérők, mire van szükség a sikeres elhelyezkedéshez. 

A Női klikk online állástaláló tréning ezen a folyamaton kalauzolja végig az érdeklődőket, szórakoztató formában, Nóra történetén keresztül, aki két gyermeke születése után újra munkába szeretne állni. Az ő feljegyzéseit követhetik nyomon az álláskeresés mikéntjéről nyolc fejezetben.

A tananyag elvégzése, a felvetett kérdések átgondolása és a gyakorlati feladatok megoldása után a „tanuló álláskereső” várhatóan reálisabban látja majd önmagát, „eladhatóbb” önéletrajzot tud írni, bátrabban fog hozzá a motivációs levélhez. Eligazodik az internetes álláskeresés világában és felkészültebben érkezik az interjúra. Összességében átgondoltabb, hatékonyabb álláskeresési módszert alakíthat ki magának.

A szöveges információkat, gyakorlatokat és tippeket tartalmazó tananyag minden felhasználó számára ingyenes, csak regisztráció szükséges a hozzáféréshez. Kiegészítő információk lesznek folyamatosan megtalálhatóak a Női Klikk Facebook-oldalán.

Azok, akik nem rendelkeznek számítógéppel, az ország számos pontján kaphatnak majd segítséget, hogy hozzáférhessenek a rengeteg gyakorlati ismeretet tartalmazó oldalakhoz. A tananyagot regionális rendezvényeken is bemutatják, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők: elsőként november 8-án 10 órakor a Sugár Bevásárlóközpontban, majd november 15-én Miskolcon, 22-én pedig Veszprémben.