Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. november 13.

Kellenek önkéntesek?


Akár száz ingyen dolgozó civilt tudna közvetíteni a helyi intézményeknek, közhasznú szervezeteknek a makói Önkéntes Pont, erre azonban egyelőre nincs igény a városban. Az ok: az önkéntesek foglalkoztatásával járó adminisztrációt senki sem vállalja.

Két éve, a szegedi Tálentum Alapítvány pályázati segítségével indulhatott el az Önkéntes Pont Makón, amely abban a Csanád vezér tér 22. alatti házban működik, ahol a támogatások elapadásáig a hátrányos helyzetű gyermekek korrepetálását vállaló Tudorka Tanoda is helyet kapott. Az a feladata, hogy felkutassa, majd az együttműködésre felkészítse az önkéntesekre igényt tartó intézményeket, közhasznú szervezeteket, valamint azokat, akik hajlandóak napi vagy heti néhány órát dolgozni ellenszolgáltatás nélkül. A munka lehet például takarítás, idősgondozás vagy bármi hasonló. A makói Önkéntes Pont idén nyáron például ahhoz adott tucatnyi fiatalt a mozgáskorlátozottak helyi egyesületének, hogy segédkezzenek a sportnap lebonyolításában.


A HÍR FOLYTATÁSA >>