Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. november 6.

NANE - Képzési felhívás, Pécs: Segítő munka a párkapcsolati erőszak áldozataival és gyerekeikkel

A NANE Egyesület Budapest a Baranya Megyei Esélyegyenlőségi Irodával (Nevelők Háza Egyesület) és az Emberség Erejével Alapítvánnyal együttműködve meghirdeti 30 kreditpontos akkreditált képzését személyes gondoskodást végző szakembereknek Segítő munka a párkapcsolati erőszak áldozataival és gyerekeikkel 
címmel.

A továbbképzés célja: 
Felkészíteni a segítőket a párkapcsolati erőszaknak kitett felnőttek és gyermekek támogatására, megerősítésére az eleddig kevéssé ismert és gyakorolt, az erőszakot megélt nők és az ő gyerekeik speciális igényeit és élethelyzetét figyelembe vevő, emberi jogaikat tiszteletben tartó nemzetközi jó gyakorlat alkalmazásán keresztül.

A képzés végére a résztvevők:
  • Alapvető ismereteket szereznek az ügyfelek emberi jogairól, az erőszak általi elsődleges, és az intézmények által gyakorolt másodlagos áldozattá tételről, a párkapcsolati erőszak mint a családon belüli erőszak egyik leggyakoribb fajtájának és a nőkkel szembeni hátrányos megkülönböztetés összefüggéseiről.
  • Megismerik a nemzetközi jó gyakorlatot a párkapcsolati erőszak miatt otthonukból menekülni kényszerülő nők és azok gyerekeinek ellátásával kapcsolatban.
  • Megismerik a hazai releváns jogszabályokat, és a jogalkalmazással kapcsolatos leggyakoribb
  • kihívásokat.
  • Megismerik az „Erő a változáshoz” c. kézikönyvben leírt támogató és önsegítő csoport modelleket, és azok alkalmazásának lehetséges módjait.
  • Eszközöket kapnak saját intézményük átvilágítására emberi jogi, valamint társadalmi nemi (gender) szempontból.
  • Eszközöket kapnak arra, hogy az átvilágítás során talált hiányosságokat közösen kijavíthassák.
Időpont: 2011. november 21., 22., 28., 29., 9-16 óráig (30 óra)
Helyszín: Zenész Ifjúsági OtthoN (ZION) (7629 Pécs, Zsolnay V. u. 109.)
Részvételi díj: 15 000 Ft per fő

Jelentkezési határidő: 2011. november 10., de. 11 óra

További információ és jelentkezés e-mailben: info@nane.hu