Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. november 13.

MONA Képzési felhívás a prostitúció és az emberkereskedelem visszaszorítása, Budapest 2011. december 8-9.


A Magyarországi Női Alapítvány (MONA) a Bálint Zsidó Közösségi Házzal együttműködve képzést hirdet Szakmaközi együttműködés a prostitúció és az emberkereskedelem visszaszorítása és az áldozatok segítése érdekében címmel.

A képzés átfogó célja  

A képzés célja a „Szakmaközi együttműködés kiépítése Magyarországon az emberkereskedelem és a prostitúció elleni küzdelem érdekében” (2008-2010) projekt keretében kifejlesztett tananyag alapján komplex, szakmaközi képzés megvalósítása.

A képzés célja a rendvédelemben dolgozók, valamint a szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi területen dolgozó segítő szakemberek képessé tétele a szexuális kizsákmányolás céljából folytatott emberkereskedelem, valamint a prostitúció elleni hatékony fellépésre, az áldozatok felismerésére, támogatására, különös tekintettel a gyermekprostitúcióra.

A képzések részcéljai

  • Gyakorlati tudnivalók elsajátítása a szervezett szexuális kizsákmányolás áldozataival folytatott hatékony rendőri és segítői munkáról.
  • A szexuális erőszak áldozataival kapcsolatos emberi jogi alapú attitűdök fejlesztése.
  • A felnőtt prostitúció, a szexuális kizsákmányolás céljából folytatott emberkereskedelem és a gyermekprostitúció emberi jogi vonatkozásainak feltárása, összefüggései.
  • Az érintett témák jogszabályi hátterének megismerése.
  • Információgyűjtés a prostitúció és szexuális kizsákmányolás céljából folytatott emberkereskedelemmel szembeni hatékony fellépéshez szükséges feltételekről, különös tekintettel a résztvevők közötti együttműködésre.
  • A különböző szakterületeken dolgozó szakemberek együttműködését segítő módszerek, eljárások gyakorlása.

Alkalmazott módszerek

A képzés kooperatív módszereket alkalmaz. Az egymásra épülő, főleg interaktív, az információátadáson kívül készségfejlesztéssel és attitűdformálással is foglalkozó foglalkozások egymásra épülnek, és figyelembe veszik a kialakuló csoportdinamikát. Törekszünk arra, hogy képzésen résztvevő szakmai csoportokból is érkezzen előadó.

Képzők

A képzést a nők elleni erőszak, a prostitúció és emberkereskedelem, valamint az utcai szociális munka terén nagy tapasztalattal rendelkező trénerek vezetik.

A képzés háttere

A MONA Alapítvány „Szakmaközi együttműködés kiépítése Magyarországon az emberkereskedelem és a prostitúció elleni küzdelem érdekében” címmel 2008-2010. között egy projektet valósított meg, melynek keretében a projekt szakértői olyan szakmaközi együttműködésen alapuló ellátó rendszer alapjait dolgozták ki, mely a nőkereskedelem és a prostitúció elleni küzdelem támogatását, az áldozatok védelmét és segítését szolgálja. A szervezet szakemberei továbbá törvénymódosítási javaslatot dolgoztak ki az emberkereskedelemre és a prostitúcióra vonatkozó magyar jogszabályokra a hatékonyabb bűnmegelőzés és –üldözés, az áldozatok hatékonyabb védelme és ellátása érdekében..


A jelentkezés feltételei

  • A képzésre rendvédelemben, egészségügyben, szociális vagy gyermekvédelmi ellátásban dolgozó szakemberek jelentkezését várjuk, akik készek arra, hogy a tanultakat megosszák munkatársaikkal. 
  • Fontos, hogy a jelentkező végig jelen tudjon lenni a teljes képzésen.
  • A részletesen kitöltött jelentkezési lap beérkezése 2011. december 1. de. 10 óráig.
  • A kitöltött jelentkezési lapot kérjük e-mailben a mona.alapitvany@gmail.com e-mail címre.


A képzés helye és ideje:
2011. december 8-9. 8-16 óráig
Bálint Zsidó Közösségi Ház, Budapest, VI. Révay utca 16.


Szervező: Magyarországi Női Alapítvány (MONA)
Kapcsolattartó: Kassa Nóra
Postacím: 1537 Budapest, Postafiók 453/277.
e-mail: nora.kassa@gmail.com