Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. november 28.

Pályázat - A családbarát közgondolkodás népszerűsítésének támogatására

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet nyílt pályázatot hirdet a családbarát közgondolkodás népszerűsítésének támogatására. A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 62 millió forint.

A pályázat keretében a NEFMI támogatni kívánja azokat a képzési programokat, tréningeket, előadássorozatokat, melyek tematikája a fiatalok felkészítése a párválasztásra, házasságra, családi életre, szülők segítése a gyermeknevelésben, és a szülők támogatása párkapcsolatuk fejlesztésében.

A minisztérium támogatja azokat a programokat, melyek népszerűsítik a család intézményét, felhívják a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára a különböző kommunikációs eszközökkel (például: tematikus írások és cikksorozatok, egyedi műsorok, műsorblokkok, internetes tartalmak, felmérések, írott és elektronikus kiadványok, kiállítások).

A pályázat segítségével meg tudnak valósulni, azok a helyi közösségi programok, programsorozatok, rendezvények is, amelyek célja a házasság és a család értékének felmutatása, generációk közötti együttműködés ösztönzése, családokat támogató társadalmi környezet kialakítása, valamint a közösségi háló megerősítése a családok lakóhelyén.

A pályázaton maximum másfél millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A támogatás mértéke a projekt elszámolható összes költségének 100 százaléka, a pályázathoz saját forrás biztosítása nem kötelező.

Pályázhatnak egyebek közt közhasznú és kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezetek és alapítványok, egyházak, egyházi szervezetek, valamint médiatartalom-szolgáltatók (médiaszolgáltatók, írott és elektronikus sajtóorgánumok, internetes tartalomszolgáltatók).

Az internetes pályázatok beadási határideje: 2011. december 22.

A HÍR FOLYTATÁSA >>