Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. december 13.

Az Önkéntesség Európai Éve csak a kezdet

Példamutató az, ahogyan hazánkban a mindennapi élet során gyakoroljuk az önkéntességet – fogalmazott Latorcai Csaba, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hétfőn, az Önkéntesség Európai Éve zárórendezvényén.

Örömmel mondhatom – fogalmazott a helyettes államtitkár -, hogy január óta az önkéntesség hatalmas figyelmet kapott, mind kormányzati, mind civil, mind vállalati részről. Ez remélhetőleg kellő erőt ad az elkövetkezendő évekhez, amikor még nagyobb szükség lesz arra, hogy bebizonyítsuk: oda tudunk figyelni egymásra – emelte ki Latorcai Csaba.

Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos tájékoztatott: hazánkban az önkéntesek 90 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkező nő. Nagyon fontos, hogy az önkéntességet a jövőben tovább terjesszük, ezért is jelent meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) "Az önkéntesség elterjesztése" című kiírása – tájékoztatott a miniszteri biztos.

A pályázat célja – mondta - az önkéntesség hasznosságának bemutatása és önkéntesek bevonása közcélú feladatok ellátásába. Közvetlen célcsoportja az önkéntesek, közvetett célcsoportja az önkéntes program eredményeit megtapasztaló, a megvalósuló szolgáltatásokat igénybe vevő állampolgárok – ismertette Bernáth Ildikó.

A miniszteri biztos azt is elmondta: a Nemzeti Önkéntességi Stratégiának is az a célja, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra, az önkéntesség európai és magyar jelentőségére, lehetőségeire. Továbbá nagyon fontos cél, hogy az önkéntesség kultúráját fejlesszük, az önkéntesség váljon végre értékké – fűzte hozzá Bernáth Ildikó.

Horizontális célunk a Stratégiával, hogy kialakítsuk az önkéntességre nevelő, ösztönző rendszert – folytatta a politikus, majd elmondta: a Stratégiáról januárig társadalmi egyeztetés folyik, így mindenki elküldheti a véleményét az onkentes.strategia@nefmi.gov.hu email címre.

A HÍR FOLYTATÁSA >>