Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. december 30.

A civil szervezetek költségvetési támogatásainak áttekintéséről 1518/2011. (XII. 30.) Korm. határozat

1518/2011. (XII. 30.) Korm. határozat
a civil szervezetek költségvetési támogatásainak áttekintéséről


A Kormány

1. felhívja a minisztereket, hogy a civil szervezeteknek a 2012. évi költségvetés terhére nyújtandó működési és egyéb költségvetési támogatások elkülönítését a Magyarország 2012. évi költségvetéséről szóló törvény elfogadását követően a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról szóló belső norma előkészítése és végrehajtása során hajtsák végre.


Felelős: minden miniszter

Határidő: Magyarország 2012. évi költségvetéséről szóló törvény elfogadását követően azonnal

2. felhívja a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy a civil szervezeteknek nyújtott költségvetési támogatások összehangolása érdekében készítsen előterjesztést a következő feladatok ellátásáról, szükség esetén a tárcák ismételt – Magyarország 2012. évi költségvetéséről szóló törvény elfogadását követő – adatszolgáltatása alapján:

a) Az államháztartás központi alrendszeréből nyújtott, valamint az Európai Unió által társfinanszírozott támogatási források felmérése a 2012. évre vonatkozóan.

b) A civil szervezetek által igénybe vehető pályázatok és támogatások adminisztratív követelményeinek felmérése, összehasonlító elemzése.

Felelős: 
  • közigazgatási és igazságügyi miniszter
  • minden miniszter
Határidő: 2012. január 31.

3. felhívja a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy mérje fel a Kormányhivatalok útján az illetékességi területükön 2012. január 1-jét követően működő megyei intézményfenntartó központok által irányított intézmények szabad kapacitásait és annak figyelembevételével készítsen jelentést az intézmények civil szervezetek működésének és szakmai programjainak megvalósításában való (természetbeni támogatásként történő) közreműködésük lehetőségeiről.

Felelős: közigazgatási és igazságügyi miniszter

Határidő: 2012. január 31.

4. felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a közigazgatási és igazságügyi miniszterrel egyeztetve készítsen jelentést az Új Széchenyi Terv 2011–2013-as akcióterveiben civil szervezetek által megpályázható konstrukciókról, valamint a közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslata alapján és az érintett miniszter egyetértésével azon további konstrukciókról, melyek esetében a kedvezményezettek köre tovább bővíthető a civil szervezetekkel. Az új konstrukciók tervezése során biztosítani szükséges, hogy a civil szervezetek legalább GDP arányos gazdasági teljesítményüknek (1,5%), foglalkoztatási mutatóiknak megfelelő arányban részesüljenek a pályázati forrásokban.

Felelős: 
  • nemzeti fejlesztési miniszter
  • közigazgatási és igazságügyi miniszter
  • érintett miniszterek
Határidő: pályázatok esetén folyamatos, jelentésre vonatkozóan 2012. január 31.

azt követően 2012. május 31.

5. felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy készítsen jelentést a civil szervezetek által igénybe vehető adó- és illetékkedvezményekről, SZJA 1%-os felajánlásokról, azok változásának civil szektorra gyakorolt gazdasági hatásáról.

Felelős: nemzetgazdasági miniszter

Határidő: 2012. február 15.

6. a Központi Statisztikai Hivatal elnökét, hogy a civil szervezetekhez kapcsolódóan hatályba lépő jogszabályok alapján készítsen előterjesztést a közigazgatási és igazságügyi miniszterrel egyeztetve a civil szervezetek statisztikai adatszolgáltatási rendszerének adminisztratív egyszerűsítése és a költségvetési támogatások hasznosulásának mérhetősége érdekében.


Felelős: 
  • Központi Statisztikai Hivatal elnöke
  • közigazgatási és igazságügyi miniszter
Határidő: 2012. március 31.

7. a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a közigazgatási és igazságügyi miniszter szakmai iránymutatása alapján készítsen javaslatot a civil szervezetek pályázati, támogatási rendszere vonatkozásában egy egységes informatikai infrastruktúra kialakítására, figyelemmel a már működő rendszerek sajátosságaira és összehangolására.

Felelős: 
  • nemzeti fejlesztési miniszter
  • közigazgatási és igazságügyi miniszter
Határidő: 2012. október 31.

Orbán Viktor s. k.,
miniszterelnök

A JOGSZABÁLY TELJES HATÁLYOS SZÖVEGE >>