Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. december 5.

Elektronikus lesz a civil szervezetek nyilvántartása

2012. június 30-tól indul el a Közhiteles Országos Névjegyzék - mondta Répássy Róbert, igazságügyért felelős államtitkár a cégnek nem minősülő szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályokról szóló törvényjavaslat általános vitáját megnyitó expozéjában kedden a parlamentben.

Répássy Róbert államtitkár azt mondta: a javaslat szerint 2012. június 30-tól elindul a Közhiteles Országos Névjegyzék, elektronikus útra terelik a civil szervezetek nyilvántartását és a szervezetekkel kapcsolatos nem peres eljárásokat. Ennek alapján az interneten elérhetőek lesznek a bírósági nyilvántartások, valamint lehetőség lesz az alapítványok, egyesületek egyszerűsített elektronikus bejegyzésére, amire mintaokirat áll majd rendelkezésre az alapítóknak. Az alapítást megkönnyíti, hogy a bíróság feladata lesz az adószám és a statisztikai szám beszerzése - tette hozzá.

Közölte: eljárási garancia, hogy törvény által meghatározott határidőbe nem számít majd bele az a nap, amikor 4 órán keresztül üzemzavar akadályozza az elektronikus ügyintézést. A bírósági eljárások gyorsítása érdekében - ismertette az államtitkár - a törvény arra is lehetőséget ad, hogy az emberi közreműködést nem igénylő elektronikus feladatok automatizáltan is elvégezhetőek legyenek.

A HÍR FOLYTATÁSA >>