Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. december 14.

For-profit és non-profit cégek a Civil Liciten

Közel kétmillió forint értékű üzlet és kilenc elkelt civil szolgáltatás - ez a november 17-én immáron negyedszerre megrendezésre került Civil Licit mérlege. Az esemény során civil szervezetek bocsátották árverésre azon szolgáltatásaikat, melyek a környezeti és társadalmi fenntarthatóság megteremtését segítik elő.  A felkínált szolgáltatásokra közepes és nagyvállalati vezetők licitálhattak a hagyományos aukciók szabályai szerint.

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatatását segítő program, Fair Business elektronikus kereskedelmi szolgáltatás minősítése, látássérültek ügyfélszolgálati kiszolgálását segítő képzés, értelmi sérültek integrációját erősítő önkéntes program, családbarát munkahely kialakítására irányuló projekt, önkéntes képzés - csak pár azok közül a szolgáltatások közül, melyek a november 17-én megrendezésre került Civil Licit aukción vállalati partnerre és vevőre találtak.

"Az esemény célja, hogy közelítse egymásoz a for-profit és non-profit szektort, bemutassa az egymásban rejlő piaci lehetőségeket és azt, hogy a civil szervezetek számtalan olyan jó gyakorlat birtokosai, melyek a vállalatok számára is piaci értéket jelentenek" - mondta el Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit szóvivője. "A licit során kilenc szolgáltatás közel kétmillió forint értékben talált gazdára, amely az mutatja, hogy fontosak ezek a partneri civil kapcsolatok a vállalatok számára. Bizonyítja továbbá azt is, hogy a jótékonykodáson, adományozáson kívül üzletfelekként is gondolkodnak egymásban e két szektor képviselői, amely a hosszú távú fenntarthatóság alapját jelentheti" - tette hozzá a szóvivő.


A HÍR FOLYTATÁSA >>