Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. december 12.

Jót s jól! - 2011 legkiemelkedőbb vállalati támogatási programjai

A Magyar Adományozói Fórum 2011. december 1-jén a KOGART Házban hirdette ki a MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázat idei nyerteseit. Az öt éve alapított pályázat fődíjait az ÉMÁSZ,  Plusz energiát adunk , a MOL Nyrt.  Zöldövezet  és a Vodafone Magyarország Zrt.  Főállású Angyal   támogatói programjai nyerték el.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj a hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalását elismerő szakmai díjak között az egyetlen, amely a CSR-hoz kapcsolódó tevékenységek közül a társadalmi befektetési programokra fókuszál, és előtérbe helyezi a társadalom és a vállalat számára megteremtett közös értékeket. A vállalatok körében nagy érdeklődéssel kísért megmérettetésen összesen 26 vállalat 34 támogatói programja indult.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázat díjátadójára a  MAF Partnerség.Hatás.Innováció. 2011- új trendek a nagyvállalatok támogatási gyakorlatában  konferenciájának záró programjaként került sor. A független szakmai bíráló bizottság négy kategóriában ítélte oda a legkiemelkedőbb programoknak járó díjakat, melyeket dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Parlamenti államtitkára, Kuti Éva, a Nonprofit Kutatócsoport képviselője, Daróczi Gábor, a Romaversitas Alapítvány igazgatója és Bartal Anna Mária, a Civil Szemle társfőszerkesztője adtak át.

Dr. Rétvári Bence a díjátadón kiemelte: fontos, hogy vannak olyan vállalatok, amelyek munkatársai készség szinten tudnak adományozni. Az állam maga is igyekszik ebben példát mutatni; törekszik arra, hogy a civil szervezeteknek lehetőséget adjon; illetve minél kevesebb akadályt gördítsen az adományozók elé.
A MAF Társadalmi Befektetések Díj négy kategóriájában a döntőbe jelölt támogatói programok végleges helyezései:

MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategória:
1.  Vodafone Magyarország Zrt. - Főállású Angyal program
2.  Raiffeisen Bank Zrt. - Közösen a gyermekétkeztetésért program
3.  Bónusz Brigád - Segít a Brigád program

MAF Legsikeresebb Partneri Együttműködések Kategória:
1.  Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. - Plusz energiát adunk program
2.  Holcim Hungária Zrt. - Holcim-díj
3.  Arkon Zrt. - Három Királyfi, Három Királylány program

MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória:
1.  MOL Nyrt. - Zöldövezet program
2.  Magyar Telekom Nyrt. - 3 éves civil stratégiai partnerség
3.  Holcim Hungária Zrt. - Holcim Hungária Otthon Alapítvány program

MAF Az Év Társadalmi Befektetési Programja Kategória:
1.  Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. - Plusz energiát adunk program
2.  Holcim Hungária Zrt. - Holcim Hungária Otthon Alapítvány program
3.  Vodafone Magyarország Zrt. - Főállású Angyal program

A kategória győztesek mellett a Magyar Adományozói Fórum JUNIOR Különdíjat a Samsung Electronics Magyar Zrt.  SOS Fotópályázat - Oszd meg a gyerekek világát úgy, ahogyan ők látják , a  SENIOR Különdíjat az MKB Bank Zrt.  Együttműködés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülettel  programja nyerte el.

Forrás: Magyar Adományozói Fórum