Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. december 16.

Képzés a diszkrimináció-ellenes tevékenységet folytató civilszervezetek számára, 2012. február 1-2.

A Magyar Helsinki Bizottság 2012. február 1-2-án kétnapos antidiszkriminációs képzést tart az Európai Ifjúsági Központban, Budapesten (II. kerület, Zivatar utca 1-3.). A képzés  célja, hogy segítséget nyújtson a magyarországi civilszervezeteknek a fogyatékossággal élőkkel, az etnikai, vallási, életkori kisebbségekkel, valamint a melegekkel szembeni diszkrimináció ellen folytatott küzdelemben. A képzés ingyenes.

A képzésen, amelyet az Európai Bizottság támogat, összesen 16 civilszervezet vehet részt (szervezetenként egy fő). A vidéki résztvevők utazási és szállásköltségeit a szervezők állják, a képzésen étkezést biztosítunk. A képzési tematika kialakítása során figyelembe vesszük a résztvevők igényeit.

Kérjük, hogy legkésőbb 2011. december 20-ig, e-mailen (konferencia@helsinki.hu), vagy faxon (06-1-321-4323, 06-1-321-4327) jelezzék részvételi szándékukat a Magyar Helsinki Bizottságnak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a jelentkezés nem jelent garantált részvételi lehetőséget, a résztvevők listájának összeállításában az Európai Bizottság is közreműködik. A jelentkezés elfogadásáról 2012. január 15-ig küldünk értesítést.

Forrás: Helsinki Bizottság