Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. december 28.

Módosult az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény!

Már hatályba lépett az a törvénymódosítás, mely 2011. december 31. helyett 2012. november 1-jéig hosszabbította a határidőt. Onnantól lesz a települési önkormányzatok számára odaítélt pályázati támogatások feltétele, hogy rendelkezzenek hatályos helyi esélyegyenlőségi programmal.

December 22-én hatályba lépett a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény és egyes kapcsolódó törvények, valamint a miniszteri hatósági hatáskörök felülvizsgálatával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CLXXIV. törvény, amely módosította az egyenlő bánásmódról és esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvényt.

A törvénymódosítás értelmében 2012. november 1-jétől a települési önkormányzat, valamint a települési önkormányzatok jogi személyiséggel rendelkező társulása abban az esetben részesülhet az államháztartás alrendszereiből, az európai uniós forrásokból, illetve a nemzetközi megállapodás alapján finanszírozott egyéb programokból származó, egyedi döntés alapján nyújtott, pályázati úton odaítélt támogatásban, ha rendelkezik hatályos helyi esélyegyenlőségi programmal. A törvénymódosítással a korábbi, 2011. december 31-ei határidő került meghosszabbításra 2012. november 1-jéig - olvashatjuk a KIM Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának közleményében.

Forrás: Kormány.hu