Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. december 7.

Pályázat - SozialMarie 2012

2012-ben is keressük a változó társadalmi-politikai körülményekre innovatív megoldásokkal reagáló projekteket.

A SozialMarie 2012-ben immár nyolcadik alkalommal díjazza a szociális innovációt. Célja, hogy közkinccsé tegyen innovatív szociális ötleteket és megvalósításukat, és elősegítse az innovatív projektek kapcsolatépítését. A kitüntetett projektek az új ötletek átvételére vagy folytatására inspirálhatnak másokat.

A SozialMarie díjaira esélyes legfeljebb 35 jelölt listáját 2012. március elején hozzuk nyilvánosságra a www.sozialmarie.org oldalon. A 15 tényleges díjazott nevét szokás szerint csak a május 1-jei díjátadón hirdetjük ki.

ÚJ: SozialMarie közönségdíj

2012-ben első alkalommal hirdetjük meg a SozialMarie közönségdíjat, mégpedig rögtön kettőt: az egyiket az osztrák, a másikat a magyar indulók számára. A díjat a SozialMarie honlapján a legtöbb közönségszavazatot begyűjtő pályázó viheti haza. Szavazni 2012. február 28-a és március 26-a között lehet, a nyerteseket - és az őket váró meglepetést - a 2012. május 1-jei díjátadón mutatjuk be.

A pályázaton indulhatnak mindazok a projektgazdák, akik jövőbe mutatóan foglalkoznak aktuális szociális problémákkal, projektjük kiállta már a gyakorlat próbáját, és van jövője is. Olyan projekttel érdemes tehát pályázni, amely a pályázat benyújtásakor már megvalósult és a későbbiekben folytatódik.

Pályázni lehet:
  • a magánszférából,
  • a civil szektorból (civil társadalmi kezdeményezések, NGO-k, nonprofit szervezetek, egyesületek) és
  • a közigazgatásból
származó projektekkel.

Jelentkezni Ausztria és Magyarország területén működő projektekkel lehet. A Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Horvátországból, Szlovéniából és Németországból származó projektek közül gyakorlati okokból csak a Bécstől 300 kilométer sugarú körön belül működőek pályázhatnak.


A HÍR FOLYTATÁSA >>