Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2011. december 14.

Sokszemközt az európai távlatos gondolkodásról

A hektikusnak nyugodtan nevezhető európai uniós fejlemények fényében méltatlanul háttérbe szorulónak látszik az az egyébként egyre markánsabb formát öltő tendencia, miszerint a hazai civil társadalom mozgása is egy több szálon kötődik az európai uniós változásokhoz. 

Csak néhány kiragadott példa: az idei önkéntesév európai uniós kezdeményezés, dokumentum szól arról, hogy milyen jogaink vannak európai állampolgárként, a Dunával foglalkozó friss stratégia civil fórum létrehozását irányozza elő és a 2014-2020-as időszakra szóló EU-s tervezés minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a civil társadalmi részvételre.

De bátran előre tekint a napokban társadalmi véleményezésre bocsátott Nemzeti Önkéntes Stratégia tervezete is, hiszen abban 2020-ig – vagyis földszintes civil gondolkodásban a távoli jövő ködébe vesző időpontig – szól.

Ezekről és hasonló kérdésekről szervezünk szakmai beszélgetést és mondunk véleményt. Eszmecserénkben segítőnk lesz TONY VENABLES, a brüsszeli Európai Állampolgárok Egyesülete (ECAS) igazgatója és SEBESTÉNY ISTVÁN nonprofit kutató, a Központi Statisztikai Hivatal vezető főtanácsosa.

Háttéranyagról, tolmácsolásról és szendvicsekről a házigazda Európa Ház gondoskodik. A rendezvényt az Európai Bizottság támogatja.

A részvétel ingyenes, előzetes regisztráció szükséges. 
Jelentkezési határidő: 2011. december 17.

Időpont: 2011. december 19. (hétfő) 11.00-13.00 óra
Helyszín: Pallas Páholy (1054 Budapest, Alkotmány u. 15., legközelebbi metrómegálló: Kossuth tér, M2)
Szervező: Európa Ház