Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2012. február 23.

Kérdőív az Európai Civil Ház létrehozásáról

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány az ECAS (European Citizen Action Service) brüsszeli civil szervezettel együttműködve szeretné megismerni a civil szervezetek és az érdeklődő állampolgárok véleményét egy potenciális jövőbeni szolgáltatás létrehozásáról, az Európai Civil Házról.


A projekt rövid áttekintése:

A cél egy Európai Civil Ház létrehozása civil szervezetek és állampolgárok számára.

Ez az európai közösségi tér elsősorban “virtuális” lesz, amelynek szolgáltatásaihoz az Unió bármely részéről hozzá lehet férni, és amelyet egy “valódi”, Brüsszelben felállított civil ház, és hazánkban (illetve más tagállamokban) működtetett különböző szolgáltatások támogatnak.

Az Európai Civil Ház fő funkciója, hogy az EU intézmények és az állampolgárok, civil szervezetek között közvetítőként, és információs forrásközpontként működjön az alábbi három területen:

  • Állampolgári jogok: Általános információ nyújtásán túl közvetlen segítségnyújtás az állampolgárok számára európai jogaik érvényesítésében, az Európai Ombudsmanhoz beadott panaszaik, petícióik, beadványaik, vagy állampolgári kezdeményezések (egymillió aláírás kezdeményezése) nyomon követése.
  • Civil szervezetek fejlesztése: Jobb hozzáférés és szolgáltatások biztosítása magyar és regionális civil szervezeteknek az EU-val való kapcsolatuk során, másrészt európai szervezetekkel történő együttműködés, kapacitásuk erősítése
  • Állampolgári részvétel: Támogatás nyújtása állampolgárokkal történő konzultációkhoz.

A HÍR FOLYTATÁSA >>