Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2012. február 22.

"Ne Légy Áldozat!" - MEGNYITÓ SZEMINÁRIUM

"A prostitúció világában a szabadság csak fikció, gondosan ápolt látszat. A prostitúció hasznot húz az emberek szorult helyzetéből, csapda, börtön. A prostitúció tárggyá, kereskedelmi áruvá alacsonyítja le az embereket, elsősorban a nőket."

A "Ne Légy Áldozat!" a Közéleti Roma Nők Egyesületének prostitúció-ellenes felvilágosító kampánya, melynek fő célja a fiataloknak, iskolásoknak, a potenciálisan leginkább érintetteknek felhívni a figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre.

Az Egyesület tisztelettel meghívja Önt a projekt megnyitó szemináriumára, ahová a prostitúcióval kapcsolatba kerülő államigazgatási, rendészeti, egészségügyi, pedagógiai, gyermekvédelmi és szociális szakembereket, valamint roma civil szervezetek vezetőit, munkatársait és természetesen a téma iránt érdeklődőket várjuk sok szeretettel.

RÉSZLETES PROGRAM:

9:00-9:30 - Érkezés, regisztráció

9:30-10:00 - Az Open Society Institute képviselőjének köszöntője és Kozma Blanka egyesületi elnök tájékoztatója a projektről

10:00-10:30 - Járóka Lívia Európa Parlamenti képviselő asszony köszöntője és előadása

10:30-11:00 - Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla szociálpolitikus, Belváros - Lipótváros Önkormányzata alpolgármester asszonyának köszöntője és előadása és a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztály munkatársának előadása

11:00-12:00 - Filmvetítés: a Ne dőlj be és az Úton - útszélen c. filmek megtekintése

12:00-13:00 - EBÉDSZÜNET (hideg fogások)

13:00-14:00 - Bethlen Anna (MONA) előadása "A globalizáció és az emberkereskedelem, az áldozatsegítés lehetőségei Magyarországon" címmel

14:00-15:00 - Kérdések megbeszélése, tapasztalati esetek elmesélése (felkért hozzászólók: Horváthné Ferenczi Judit és Horváth Géza)

15:30-tól - Zárás, vállalások, kötetlen beszélgetés


Számítunk becses megjelenésére!

(A rendezvény a Nyílt Társadalom Intézet /OSI/ és az V. Kerület Belváros - Lipótváros Önkormányzata támogatásával valósul meg.)