Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2012. február 27.

Pro Bono Díj pályázat

Ötödik éve hirdetjük meg pályázatunkat azon szervezetek számára, akik társadalmi célú projekteket sikerrel valósítanak meg. Pályázhatnak olyan szervezetek, amelyek egy-egy társadalmi problémára innovatív, fenntartható és gyakorlatias megoldást fejlesztettek ki és működtetnek. 

A szervezet vagy projekt származhat az üzleti világból, a civil életből vagy a helyi közigazgatásból egyaránt a tulajdonformára, az üzemmódra és az üzleti modellre való megkötés nélkül – bárhonnan, ahol látszik, hogy a vállalkozás célja nem csak a bevétel, hanem egyben a közhasznúság maximálása is.

Világos, hogy mind a közigazgatásban, mind pedig a nonprofit szervezetek világában szükség van a hatékonyság és a verseny fogalmaira. Úgyszintén az üzleti szférából ismert folyamatos ellenőrzés, mérés és visszacsatolás meghonosítására is. A nonprofit menedzsment, és az üzlettudományok alkalmazása az önkormányzati- és civilszférára ma már elfogadott tananyag a legjobb üzleti főiskolákon szerte a világban. Ezen értékek népszerűsítése céljából hoztuk létre a ProBono díjat, amellyel minden évben elismerhetők a kiváló társadalmi- és civil vállalkozások.

A ProBono díjat kaphatják: alapítványok, programok, kis- és középvállalkozások, s közhasznúság irányában elkötelezett civil szerveztek, illetve, olyan cégek, melyek a társadalmi felelősségvállalásban új utakat nyitnak meg, sikeresek, fenntarthatóak, környezetükben példaszerűen működnek. Számítunk olyan önkormányzatokra, amelyek előremutató civil partnerségi kapcsolatot működtetnek.

Pályázni lehet a program bemutatásával, a jelenleg futó projekt leírásával: kelen.andras@avf.hu címre, 2012. március 1-ig.

A pályaművek elbírálásáért és a pályáztatás lebonyolításáért a Szociális Innováció Alapítvány illetve az Általános Vállalkozási Főiskola nonprofit menedzsment oktatásáért felelős tanári csapata felelős, akik a külföldi odaítélési gyakorlat tanulmányozásával és a hazai mezőny áttekintésével teszik le a kiválasztás eredményét az asztalra. A díj anyagi alapját immár ötödik éve egy nemzetközi nagyvállalat hazai leányvállalatának nagylelkű támogatása teszi lehetővé.

A HÍR FOLYTATÁSA