Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2012. augusztus 30.

Átalakuló civil világ konferencia, 2012. szeptember 13.

Átalakuló civil világ 2012 címmel szakmai konferenciára hívják a szervezők a civil szervezetek vezetőit és munkatársait, partnereit és minden kedves, a téma iránt érdeklődőt. A 2012. február 23-i konferenciával megegyező címmel hangsúlyozzuk azt, hogy a programot az akkori rendezvény szerves folytatásának tekintjük, és az azóta történtek is beépítésre kerülnek a szeptemberi konferencia témái közé. 

Így az Országos Bírósági Hivatal által rendszeresített új nyomtatványok, a kialakított bírói gyakorlat, a Nemzeti Együttműködési Alap első pályázati tapasztalatai, a jogszabályok néhány módosítása, tehát a legidőszerűbb kérdésekre kívánunk a képzés során választ adni. Az előadók személye garancia arra, hogy a konferencián aktuális, gyakorlati és használható tudást kapjanak a résztvevők a jogszabályi változásokról, a teendőkről, és a nyilvántartási, könyvvezetési, adózási, beszámolási és közzétételi szabályokról. A résztvevők a helyszínen oktatási segédanyagot és jegyzetet kapnak.


Témakörök:
 • A civil szervezetek bírósági nyilvántartásba vételének új követelményei, különös tekintettel az OBH informatikai rendszerének beindulására, vagy annak halasztására; a közhasznúság megjelenítése a létesítő okiratokban.
  Előadó: dr. Gécziné dr. Bárdosi Eszter Győri Városi Bíróság bírája
 • A közcél, a közfeladat és a közhasznúság összefüggő rendszere, a jellemző közfeladatokat tartalmazó jogszabályok, a közhasznú jogállás megszerzésének és megőrzésnek időzítése, tekintettel a megfelelő erőforrás és a megfelelő társadalmi támogatottság követelményeire is.
  Előadó: dr. Bódi György nonprofit szakértő, a Szegedért Alapítvány igazgatója 
 • A beszámolási, közzétételi, adózási tudnivalók.
  Előadó: Kahulits Andrea nonprofit szakértő, ügyvezető igazgató, Kurátor Kft.
 • A Nemzeti Együttműködési Alap szervezeteinek kiépítése, az első működési és szakmai pályázatok tapasztalatai.
  Előadó: Dr. Kákai László, NEA kollégiumi elnök, habil. egyetemi docens, PTE BTK Politikai Tanulmányok Tanszéke tanszékvezető
Részvételi díj és elérhető kedvezmények:
  • 9.500,- Ft + áfa / fő – konferencia alapdíj (frissítőkkel, de ebéd nélkül)
  • 12.000,- Ft + áfa / fő – svédasztalos, büfé jellegű ebéd rendelése esetén (állófogadás), amely közvetített szolgáltatásként kerül kiszámlázásra
Egy szervezettől:
  • legalább 2 fő együttes jelentkezése esetén: 10% kedvezmény/résztvevő a konferencia alapdíjából; 
  • legalább 4 fő együttes jelentkezése esetén, valamint az NMD Kft. által szervezett 2012. februári civil konferencia résztvevőinek: 15% kedvezmény/résztvevő a konferencia alapdíjából 
 Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 5. (szerda) 17:00-ig.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a konferenciára történő jelentkezés létszámkorlátos, a regisztrációs kérelmeket jelentkezési sorrendben, a létszámkorlátra való tekintettel áll módunkban befogadni!

További információk és jelentkezés