Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2012. szeptember 7.

Az élet: ajándék konferencia, 2012. szeptember 28.

Nemzetközi szakmai konferenciánkra életvédelemről, magzatvédelemről Budapesten

A konferencia célja, hogy feltárja azokat a problémákat, melyekkel a krízishelyzetbe kerülő nők, családok szembesülnek, megkeresse azok mélyebb okait és megoldási lehetőségeket vázoljon fel a problémákkal kűzdők megsegítésére. Bízunk abban, hogy a rendezvény alkalmat teremt a különböző területeken tevékenykedő szakmai és civil szervezetek összefogására, hosszú távú együttműködésének elindítására, hogy közös munkájuk eredménye elérhető legyen a szükségben lévők és érdeklődők számára

A Parlament Felsőházi termében megrendezésre kerülő konferencia nyitott, a szervezők szívesen látják mindazokat, akik szakemberként érdeklődnek a téma iránt. A részvételhez a parlamenti biztonsági beléptetés miatt regisztrációra van szükség.

Ahhoz, hogy a megfogant gyermekek meg tudjanak születni, és jól tudjanak megszületni, egyrészt a krízishelyzetben lévőket át kell segíteni valódi problémáikon, a gyermeket várókat megfelelő információval kell ellátni, hozzáférést teremtve számukra a különböző megoldási lehetőségekhez, így biztosítva az informált döntés lehetőségét.

Másrészt segíteni kell a családokat a gyermekvárás, szülés, gyermeknevelés során, hogy hozzájussanak a számukra legmegfelelőbb ellátáshoz, a szükséges információkhoz és társadalmi támogatáshoz, személyre szabott gondoskodáshoz. Ez által csökken kiszolgáltatott helyzetük és képesek lesznek kompetensen részt venni gyermekük világra hozatalában és felnevelésében. Mindehhez pedig szükséges a szakemberek kellő felkészültsége, hogy a családokat ezen az úton megfelelő módon tudják kísérni.

Szervező: Magyar Asszonyok Érdekszövetsége

Program és regisztráció