Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2012. szeptember 20.

Bemutatkozik a Budapesti Civil információs Centrum

2012. július 10-én Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ünnepélyes keretek közt átadta megbízólevelüket a nyertes pályázó szervezeteknek a Civil Információs Centrum cím viseléséhez. Az új civil törvényben meghatározott célok szerint a centrumok szakmailag támogatják a civil szervezetek működését, erősítik fenntarthatóságukat, szakmai tanácsadást nyújtanak több civil szférát érintő területen, segítenek az új jogszabályok közti eligazodásban és a kapcsolatépítésben.

A Budapesti Civil Információs Centrum címet a Századvég Politikai Iskola Alapítvány nyerte el, s e cím viselésére 2014. december 31-ig, a projekt végéig jogosult. Kerületi szintű céljainak megvalósítását hivatottak elősegíteni a számos kerületi önkormányzattal és civil szervezetekkel megkötött együttműködési szándéknyilatkozatok, melyeket a projekt időtartama alatt tölt meg konkrét szakmai tartalommal. 

Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy a pályázat keretében vállalt szolgáltatásaink ne önálló, kisebb-nagyobb projektekként működjenek, hanem egymással szorosan összefonódva, szerves egységként járulunk hozzá a fővárosi civil szervezetek fejlődéséhez. A nonprofit szektorra vonatkozó kutatásaink eredményeinek felhasználásával és a civil szervezetek között végzett felméréseink eredményeinek figyelembe vételével alakítjuk folyamatosan képzési, tanácsadói portfólióink, rendezvényeink tartalmát és kivitelezését.

A Budapesti Civil Információs Centrum tevékenysége a következő szolgáltatásokon alapul:

1. Tanácsadás

Szakmai online és személyes tanácsadás a civil szférát érintő több területen (jogi, közhasznúsági, Jogi, közhasznúsági, pénzügyi, könyvviteli, adózási, pályázati, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos, forrásteremtési, számítógép-kezelési és informatikai, magyar-külhoni magyar partnerségi kapcsolatok, külkapcsolati és EU-s tanácsadás) Az Alapítvány által vállalt személyes és online tanácsadások lefedik a budapesti civil szervezetekre vonatkozó igény- és szükségletfelmérés során meghatározott civil fejlesztési prioritásokat, elősegítik azok megvalósulását.

2. Információs szolgáltatások
  • Partnerség Információs Nap: a változó helyszíneken (székhelyünkön, partnerszervezeteink és –önkormányzataink helyiségeiben) megrendezendő tájékoztató fórumok, előadássorozatok, szakmai egyeztető alkalmak a budapesti lefedettségű rendezvényeken.
  • Kerületekben való megjelenés: A változó helyszíneken megrendezendő kerületi sajátosságokra vonatkozó fórumok, előadás-sorozatok megtartása önálló rendezvényen, vagy már meglévő kerületi rendezvényhez csatlakozva.
  • A Századvég saját honlapján széles körű információs szolgáltatások létrehozása, 1%-os adatbázis fejlesztése, tematikus linkgyűjtemény létrehozása, friss hírek a civil szféráról a havi hírlevélben, civil webkettő létrehozása
  • Civil könyvtár kialakítása
3. Képzés és egyéb szolgáltatások
  • Az Alapítvány székhelyén megvalósítandó civil képzéseinkkel elsősorban a szervezetfejlesztés, jogi és gazdasági ismeretek, pályázatírás és projektmenedzsment, valamint a közigazgatás civil szférát érintő aktualitásaival kapcsolatos problémákra fókuszálunk.
  • CIC partneri hálózati munkában való részvétel
A Századvég Politikai Iskola Alapítvány a cím viselésére jogosult időszakban a kapcsolódó tevékenység finanszírozását a cím átadásával egy időben kiírt ÁROP-1.1.14 a „Partnerség erősítése” pályázat támogatásából tudja előteremteni.


Forrás: Szazadveg