Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2012. október 22.

Hatékonyabb ügyintézéssel segítik a civil szervezeteket

A civil szervezetek jelenlegi törvényi és pályázati lehetőségeiről beszélt Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a Batthyány Műemlékegyüttes Védelmében Alapítvány civil fórumán, Kisbéren.

A helyettes államtitkár kitért az SZJA 1 %-os felajánlásokkal kapcsolatos változásokra is, amelyekkel átláthatóbbá válik a civil szervezetek működése, valamint gyorsabb és hatékonyabb lesz az ügyintézés.

Az SZJA 1 %-os idei felajánlásokról a civil szervezetek augusztusban kaptak tájékoztatást, amelyre szeptember vééig kellett igazolni jogosultságukat. Ezt követően utalja az adóhatóság a csaknem 30 ezer szervezet részére a felajánlott 7,2 milliárd Ft-ot. A civil szervezeteknek a 2011. évi SZJA 1 %-os felajánlások fogadásáról és felhasználásáról október 31-éig kell beszámolniuk. A helyettes államtitkár felhívta a figyelmet, hogy e határidő elmulasztása esetén a jövő évi felajánlásoktól eshetnek el a szervezetek.

2013. január 1-jétől létrejön és működik a civil szervezetek közhiteles nyilvántartása, amely bárki számára ingyenesen elérhető lesz az Országos Bírósági Hivatal honlapján. Ezzel párhuzamosan megkezdi működését a Civil Információs Portál is, amelyen minden hivatalos, nyilvános adat megtalálható lesz a civil szervezetekről. Lehetőség nyílik a a továbbiakban elektronikus ügyintézésre és egyszerűsített nyilvántartásba vételre is.

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma - Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság