Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2012. november 12.

Civil Licit: Több mint kétmillió forint értékű üzlet született a mai aukción

Több mint kétmillió forint, igazi forró licithangulat és tíz elkelt civil szolgáltatás - ez a mérlege az ötödik alkalommal megrendezésre került Civil Licit fenntarthatósági aukciónak. 

"MINDEN ELKELT" - ezzel a felirattal akaszthatna ki táblát a Design Terminál ajtajára a Civil Licit Alapítvány a Civil Licit fenntarthatósági aukció után, hiszen a mai napon megrendezett árverésen minden felkínált civil szolgáltatás vállalati partnerre talált összesen több mint kétmillió forint értékben. A nap érdekessége, hogy a vállalati partnerek mellett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, mint állami szervezet is sikeresen licitált civil szolgáltatásokra. A nap házigazdái Teszári Nóra, Winkler Nóra és Novák Péter voltak.

Több mint kétmillió forint, igazi forró licithangulat és tíz elkelt civil szolgáltatás - ez a mérlege az ötödik alkalommal megrendezésre került Civil Licit fenntarthatósági aukciónak. A felkínált szolgáltatások közül a legnépszerűbb a Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány által felkínált Négy keréken vállalati napja volt, melyet a kikiáltási ár háromszorosáért a Telenor Magyarország Zrt. nyert el. Ugyancsak forró licithangulatot hozott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének érzékenyítő Mosoly-Vár elnevezésű programja és a Salva Vita Alapítvány fogyatékosok integrációját elősegítő Filmklubja, melyekért a kikiáltási ár dupláját fizették ki a licitáló vállalatok, az előbbiért a Magyar Telekom, az utóbbiért a Nextent Informatika Zrt. "A Civil Licit igazi ötéves sikere, hogy minden szolgáltatás partnerre talált az idei rendezvényen" - mondta el Kiss Gyöngyvér a Civil Licit Alapítvány szóvivője. "Az idei évben is igazolást nyert az, hogy szükség van olyan fórumokra, ahol a civil szervezetek és a vállalatok igazi üzleti szándékkal találkoznak egymással és megismerkedhetnek az egymásban rejlő tudással" - tette hozzá a szóvivő.

Navracsics: "A politika nem megoszt, hanem közösséget teremt"

A licit egyediségét adta az idei évben az is, hogy első alkalommal licitált állami szervezet is szolgáltatásra. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium két szolgáltatást is megvásárolt az árverésen, így a Jól-Lét Alapítvány gyesen, gyeden lévő szülők visszatérését segítő programját, illetve a Nem Adom Fel Alapítvány fogyatékos emberek munkavállalását elősegítő érzékenyítő tréningjét. "A politika nemcsak megoszt, hanem közösséget is teremt. Épp ezért kötelessége, hogy támogassa a jó ügyekért létrejövő közösségeket. A Civil Licit ilyen: azok az üzletek, amelyek itt köttetnek, tartós kapcsolatot teremtenek a piaci szféra, a civilek és az állam között" - mondta el a Civil Licit árverésén Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, a rendezvény fővédnöke.

Tenni is kell a fenntarthatóságért

"Az államnak nem csak az a feladata, hogy beszéljen a fenntarthatóságról, hanem tenni is kell érte" - hangsúlyozta beszédében Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs főosztályvezetője és szóvivője. "Ennek jó példája az, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a kezdetek óta fő szakmai partnere és támogatója a Civil Licit aukciónak. Hisszük, hogy az itt kötetett együttműködések megteremtik annak a lehetőségét is, hogy résztvevői hosszú távú partneri viszonyt alakíthassanak ki egymással, amivel az egész ország számára teremthetnek értéket" - tette hozzá a kommunikációs főosztályvezető.

A Nextent idén három szolgáltatást vitt el

"Igazi sikernek tartom a mai aukciót - nyilatkozta Gátfalvi Tamás az idei évben három szolgáltatást megvásárló Nextent Informatika vezérigazgató-helyettese -, és úgy vélem, hogy ebben osztoznak velem azok a vállalatok is, akik a mai napon eljöttek a Civil Licitre. Siker ez a mai nap a Nextent számára azért is, mert olyan szolgáltatásokat vásároltunk, melyek tovább bővítik és szélesítik a tavalyi aukció során létrejött civil együttműködéseink tárházát, s így még színesebbé tehető vállalati kultúránk, működésünk, fenntarthatósági törekvésünk" - értékelt a vezérigazgató-helyettes.

Az árverésen sikeresen licitáló szervezetek: a Nextent Informatika Zrt, a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország Zrt., BP Business Service Centre Kft és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

Forrás: Civil Licit (sajtóközlemény)