Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2012. november 21.

Észak-magyarországi civilszervezetek 640 millió forintot nyertek pályázaton

Uniós pályázaton az észak-magyarországi régióból tizenhét civilszervezet nyert csaknem 640 millió forintot. A pénzből több mint 675 millió forint értékű fejlesztést valósíthatnak meg - tájékoztatta a Norda Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. az MTI-t.

A társaság közleménye szerint a "Civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése" című pályázat alapvető célja volt a valós, közcélú, illetve a régió fejlődése szempontjából kiemelkedő fontosságú non-profit szervezetek működési hatékonyságának javítása, kapacitásuk növelése, társadalmi szerepük erősítése.

Az Új Széchenyi Terv keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék alkotta észak-magyarországi régió tizenhét civilszervezete nyert 5-50 millió forintot. A nyertes egyesületek és alapítványok között társadalmi beilleszkedést segítő, ökumenikus, kulturális, természetvédelmi, természetjáró és hátrányos helyzetűek beilleszkedését segítő szervezetek egyaránt találhatók.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből tíz, Hevesből kettő, míg Nógrád megyéből öt pályázó nyert.

Forrás: MTI