Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2012. december 12.

Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi érzékenység fejlesztése


A diszkrimináció Magyarországon több társadalmi csoportot sújt és az élet számos területén jelen van. Az oktatás, a szolgáltatások igénybevétele, a lakhatás körülményei mellett a foglalkoztatásban tapasztalható diszkriminációnak legsúlyosabbak az egyéni és a társadalmi hatásai. A kutatások azt bizonyítják, hogy a diszkriminációval veszélyeztetett ún. védett tulajdonságokkal rendelkező társadalmi csoportok között a romákat, a fogyatékkal élőket és a nőket éri legtöbbször hátrányos megkülönböztetés.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) 2009. április 1-jén indította A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és a hatósági munka erősítése című kiemelt programját, hogy a hatósági feladatok ellátásán túl a projekt eszközeivel is beavatkozzon a diszkriminációs folyamatokba. A csaknem 915 milliós finanszírozású projekt körülbelül 3500 embert érint közvetlenül 2009 áprilisa és 2013 júniusa között.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság innovatív törekvése a projekt keretében megvalósuló társadalmi szemléletformálás, az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos szemléletmód társadalmi szintű motiválása, megerősítése. A hatóság céljait a TÁMOP 5.5.5. projekt keretében megyei ügyfélszolgálati hálózat fejlesztésével, speciális tudásának és tapasztalatának megosztására irányuló képzéssorozattal, és az integrált kommunikáció eszközeivel valósítja meg.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2012. decemberében az alábbi helyszíneken és időpontokban tartja képzéseit:

Sárvár: 2012. december 13-15.

Tréningjeinket elsősorban a kisebbségi önkormányzatok és az önkormányzatok képviselői, közigazgatási szakemberek, szakszervezetek és civil szervezetek, valamint a társhatóságok munkatársai részére szervezzük, de a kiemelt csoportok mellett természetesen minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A képzés megnevezése: Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi érzékenység fejlesztése

Képzéseink ingyenesek, a résztvevőknek ellátást, valamint szükség esetén ingyenes szállást és útiköltség-térítést biztosítunk.

Folytatás