Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. január 29.

A vidéken élő nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, 2013. február 1.

Nők a nemzetgazdaságban – A vidéken élő nők munkaerő-piaci helyzetének javítása címmel szervez 2013. február 1.-én, Kecskeméten konferenciát az Európai Regionális Szervezet (ERGO) és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület.

A rendezvény a tavaly szeptemberben megkezdett konferencia sorozat folytatása.

Az Európai Bizottság értékelése szerint 2020-ig magas munkaerő-piaci bővülési potenciállal bíró ágazatok, azaz a foglalkoztatási „kulcságazatok” a szociális és egészségügyi terület, az infokommunikációs terület és a zöldgazdaság. A zöldgazdaságban a recesszió alatt is emelkedett a munkahelyek száma, s az EU várja ennek a tendenciának a folytatódását. A zöldgazdaság előretörése is jelentős hatású lehet a női foglalkoztatás bővülése szempontjából, ezért szentel az ERGO külön konferenciát a vidéken élő nők munkaerőpiaci lehetőségeinek.

Fontos szempont a vidék megtartó erejének az erősítése, mely a munkalehetőségek bővülésével, a foglalkoztatottság emelkedésével, a megélhetés biztosításával érhető el. Egyben a természettel való harmonikus együttélés a fenntartható fejlődés, a vidék kulturális örökségének védelme hozzájárul a település és a régió versenyképességének megtartásához.

A rendezvényen a kora délelőttöt a nagyobb ívű előadásoknak szenteljük (EU-s és magyar helyzet, álláspont megismerésére, a nők foglalkoztatásának bővítése előtt álló akadályok és lehetőségek), késő délelőtt pedig esettanulmányokat, jó példákat ismerhetnek meg a résztvevők, a nagyvállalati, a kkv és a civil szektorból egyaránt.Délután az érdeklődök meglátogatják a Fülöpházi tésztaüzemet és a Kujáni tanyát.

A helyzet elemzésén túl szeretnénk olyan jó példákat, kezdeményezéseket is bemutatni a konferencián, amelyeket megismerve a résztvevők ötleteket kaphatnak, erőt meríthetnek ahhoz, hogy hasonló előremutató kezdeményezéseket valósítsanak meg saját régiójukban.

A helyi termék-piac bemutatóval, kóstolóval szeretnénk összeismertetni a sokszor többgenerációs tapasztalattal rendelkező gazdák, termelők helyben előállított kiváló minőségű terményeiket és termékeiket a család asztalára egészséges, megbízható minőségű élelmiszert tenni akaró vásárlót.

A konferencia nyitott, önkormányzatok és civil szervezetek képviselőit, kis- és nagyvállalatok HR területen dolgozó munkatársait, médiamunkatársakat, országgyűlési képviselőket, és természetesen az érintett női munkavállalókat, vállalkozókat, érdeklődőket is várjuk.

A konferencia időpontja: 2013. február 1.

A konferencia helyszíne:
  • délelőtti előadások: Városháza, 6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.
  • ebéd és délutáni program: Fülöpháza
A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrációhoz kérjük kattintson ide>>