Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. január 14.

KSH - Nonprofit szektor méret és szerkezet 2011

1993 óta a nonprofit szektor alakulásának két legfontosabb mutatója, a szervezetek száma és a bevételek reálértéke, egyaránt 89%-kal emelkedett. 

A fejlődési pályák meglehetősen különbözőek: a szervezetszám 1997-ig egyenletesen bővült, ezt követőn stagnált, majd ismét nőtt. 2008-ban közelítette meg a 65 ezret, mely azóta számottevően nem változott.

A bevételek reálértéke az első években alig változott, 1997-től viszont lendületesebb növekedést tapasztalhatunk. Ennek mértéke 2004 táján lelassult, majd szinte leállt, és az elmúlt négy évben kisebb ingadozásokkal ugyan, de igazodott a szervezetszám növekedési üteméhez.

Egyenletesen és gyors ütemben bővült a foglalkoztatottak száma: a nonprofit szervezetek 2011-ben már 3 és félszer annyi munkavállalónak biztosítottak állást, mint 1993-ban. Ez a növekedés döntően a szolgáltató jellegű, nonprofit gazdasági társaságoknak köszönhető, a klasszikus civil szervezetek foglalkoztatottsága 12%-kal emelkedett a közel húsz év során.Forrás: KSH (kiadvány)