Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. február 5.

A roma nők politikai szerepvállalása. 2013. február 7.

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség tisztelettel meghívja Önt
A ROMA NŐK INTEGRÁCIÓJA ÉS KÖZÉLETI, POLITIKAI SZEREPVÁLLALÁSA c. rendezvényére,


2013. FEBRUÁR 7., 10.30-12.45
HAZ EURÓPAI UNIÓ HÁZA / EU PONT (1024 BUDAPEST, LÖVŐHÁZ U. 35.)

Program:

10.30-10.40 Megnyitó: Juhász Borbála, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség elnöke

10.40-11.25 A nemzeti romaintegrációs stratégiákhoz kapcsolódó női jogi kérdések és tapasztalatok – Balogh Lídia, a Női Érdek szakértője, Dánielné Tóth Beáta, a Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesületének elnöke és Gellér Judit, az ERRC szakértője.

11.25-11.40 A romaintegrációs politika nemek egyenlőségét érintő feladatai, tapasztalatai – Osztolykán Ágnes, az LMP országgyűlési képviselője

11.40-11.50 Kérdések, felkért hozzászóló: Kozma Blanka (Közéleti Roma Nők Egyesülete)

11.50-12.20 Az EWL női közéleti és politikai mentorprogramjának célkitűzései és eszközei, a Tom Lantos Intézet női közéleti klubjának tapasztalatai – Sáfrány Réka, a Női Érdek szakértője és Kuntz Nóra, a Tom Lantos Intézet megbízott igazgatója.

12.20-12.30 Kérdések

12.30-12.45 Kávészünet, szendvicsebéd

A rendezvény lebonyolítóinak kérésére a férőhelyek korlátozott száma miatt a részvétel előzetes online regisztrációhoz kötött. Jelentkezését február 6. 16h-ig tudjuk elfogadni. Megértését köszönjük.

Részletes sajtóanyag a rendezvényen majd azt követően honlapunkon lesz hozzáférhető. Az EWL állásfoglalásának magyar fordítása rövidesen hozzáférhető lesz a Női Érdek honlapján. A EWL mentorprogramjának részletes ismertetője letölthető itt.

A programról további információt a Női Érdek elnökségi tagja, Sáfrány Réka (noierdek@noierdek.hu) nyújt.

A rendezvényt a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) támogatja.

Forrás: Női Érdek