Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. február 7.

Az Európai Női Lobbi magyarországi tagszervezetének felhívása

Amennyiben szeretne jelöltként indulni 2014-ben a májusi európai parlamenti választásokon, vegyen részt az Európai Női Lobbi (EWL) migráns és etnikai kisebbségekhez tartozó nőket segítő európai politikai mentorprogramjában!

Az Európai Női Lobbi által koordinált politikai mentorprogram 2013 februárjában indul, és az európai parlamenti választásokig, 2014 májusáig tart. 8-12, különböző európai politikai pártokban tevékenykedő és különböző országok által delegált európai parlamenti képviselőnőt köt össze 8-12 külföldi származású, migráns vagy etnikai kisebbséghez tartozó, illetve roma nővel, akik szívesen indulnának a 2014-es európai parlamenti választásokon.

Miért érdemes részt vennie a programban?

Célunk, hogy mentoráltként gyakorlati betekintést nyerjen az európai ügyekbe, hogy segítsünk Önnek új emberekkel találkozni, bővíthesse politikai kapcsolatrendszerét, és olyan eszközökkel lássuk el, melyeknek köszönhetően a következő európai választásokkor sikeresen versenyezhet, és jó helyre kerülhet politikai pártjának listáján.

Kik a mentorok?

A mentorok olyan, a jelenlegi ciklusban dolgozó európai parlamenti képviselőnők, akik örömmel osztják meg Önnel tapasztalataikat, és adnak tanácsot. Különböző politikai pártokat és nemzeteket képviselnek.

Hogyan valósul ez meg a gyakorlatban?
  • 2013 és 2014 között legalább háromszor kerül sor találkozóra Ön és a képviselőnő között, Brüsszelben, Strasbourgban, és/vagy a képviselőnő országában. A személyes beszélgetések között e-mailben, telefonon vagy Skype használatával tartják a kapcsolatot előre egyeztetett időben. A mentorral való kapcsolattartáson kívül tudásbővítő szemináriumokon is részt vehet a következő témákban: kommunikációs készségfejlesztés, uniós működési mechanizmusok, valamint választechnikák rasszista és populista támadásokkal szemben.
  • Emellett lehetősége lesz az Európai Parlament más képviselőitől is tanulni.
  • A brüsszeli, strasbourgi és/vagy a képviselőnő saját országában megvalósuló találkozások költségeit az EWL fedezi (utazás, szállás- és tartózkodási költségek). Erről írásos megállapodást kötünk Önnel. Ezen felül sem a mentorált, sem a mentor nem kap fizetséget a programban való részvételért, hiszen ez egy olyan önkéntes tevékenység, melyhez teljes elkötelezettségre van szükség, ám a megszerzett tudás biztosan többet ér majd minden pénznél.
Jelentkezési határidő: 2013. február 11.

További információk itt