Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. február 11.

"Felemelem a szavam...": Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke

Hölgyeim és Uraim!

A V-Nap az idén tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre. Boldogan támogatom ezt az értékes kezdeményezést. Ma a világon minden harmadik nőt az erőszak és a bántalmazás veszélye fenyeget. Ez elfogadhatatlan. Felemelem a szavam, hogy befejeződjön a nők és lányok elleni erőszak Európa határain belül és kívül egyaránt.

Az Európai Unió mindig is sorompóba állt az erőszak és diszkrimináció elleni harcban, és ez a jövőben is így lesz. Olyan társadalomért dolgozunk, ahol a tisztelet és a szolidaritás alapvető célok. Tágabb értelemben is alapvető emberi jog a diszkriminációtól való mentesség.

Célunk, hogy minden állampolgárt megillessen az egyenlő bánásmód és az egyenlő esélyek joga. Az EIGE, a Nemek közötti Egyenlőség Európai Intézetét azzal a céllal hoztuk létre, hogy támogassa az EU törekvéseit. A mi uniónk értékeken alapul, és ez teszi ezt az uniót annyira különlegessé.

Fordította a Nőtárs Alapítvány önkéntese

A videó angolul, magyar feliratozássalA videó angolul