Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. február 4.

Munka-Magán Életkép 2013 pályázat

A családbarát és/vagy a munka-magánélet egyensúlyát elősegítő 
foglalkoztatás terén kialakult jó gyakorlatok megosztásaÖrvendetesnek tartjuk, hogy napjainkban egyre több  vállalat ismeri fel a sokszínű munkaerő alkalmazásában rejlő gazdasági előnyöket, és tesz erőfeszítéseket azért, hogy foglalkoztatási gyakorlatát befogadóvá tegye.  Jelen felhívásunk egyaránt vonatkozik a nagyvállalatokra, valamint a kis- és középvállalkozásokra, intézményekre és arra ösztönzi az ország különböző régióiban működő szervezeteket, hogy osszák meg velünk, és a munkaerőpiac további szereplőivel a  családbarát és/vagy a munka-magánélet egyensúlyát elősegítő  foglalkoztatást célzó jó gyakorlataikat.

A beérkezett pályázatok feldolgozását, elemzését és egy szakmai  bizottság általi értékelését követően az mtd Tanácsadói Közösség 2013. május 30-án tartandó III. Esélykonferenciáján (www.eselykonferencia.hu) díjazza a  3 legmagasabb pontszámot elérő foglalkoztatási jó gyakorlatot, továbbá színvonalas „Best practice” kiadványában és a rendezvény részét képző fotókiállítás keretében részletesen bemutatja az összes jó gyakorlatot. Mindezeken túlmenően, a legjobb gyakorlatokat beküldő pályázókat értékteremtő, családbarát szolgáltatók felajánlásaival ajándékozzuk meg.

Reméljük, hogy ezzel is hozzájárulhatunk a cégek közötti további párbeszédhez, eszmecseréhez a témában. A pályázati adatlap kitöltése egyben segítheti a cégeket az esélyegyenlőségi terveikkel kapcsolatos kérdések végiggondolásában is.

A pályázat tartalma 

a, komponens: a családbarát foglalkoztatási jó gyakorlatok szöveges bemutatása, az mtd Tanácsadói Közösség honlapjáról  letölthető (www.mtdtanacsado.hu) pályázati adatlap alapján. Egy pályázó szervezetnek módjában áll több a munka-magánélet egyensúlyát támogató jó gyakorlatot, intézkedést bemutatni.

b., komponens: a szövegesen bemutatott intézkedés („a” komponens) a lentebb megadott technikai feltételeknek megfelelő fotóval való alátámasztása. A pályázatot legalább egy fotóval „illusztrálva” áll  módunkban befogadni. A fotó lehet „elvont”, de a pályázó vállalat által bemutatott intézkedéshez egyértelműen kapcsolódni kell.
Mindkét komponens beadása kötelező, a pályázatokat  fotó nélkül nem tudjuk elfogadni!

A pályázatban az alábbi gazdálkodó szervezetek képviselőik, munkavállalóik útján vehetnek részt; mikro-, kis-, és közepes méretű vállalkozások, nagyvállalatok, állami, és/vagy önkormányzati, járási intézmények, nonprofit kftk, rt-k vehetnek részt mérettől, alkalmazotti létszámtól függetlenül. A pályázat beadója és a fotó készítője lehet két különböző személy, de a pályázatban nevüket, a gazdálkodó szervezeten belüli tisztségüket meg kell adni.


A benyújtás határideje
2013. március 31.

További információk itt