Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. március 4.

Női titkok, női szerepek konferencia, 2013. március 8.


Milyenek a nők? És mennyit akarnak megmutatni magukból? Felvállalnak-e olyan szerepeket, amelyeket kimondva vagy kimondatlanul, a közvélemény csak a férfiaknak tart fenn?
A nemzetközi nőnap apropóján a Kossuth Klub és a Napraforgó Kulturális Egyesület egy konferenciára hívja mindazokat, akiket érdekel, hogyan élnek valójában ma, a 21. század elején a nők: milyen lehetőségek és kényszerek alkotják a női lét kereteit, melyek azok a kérdések, ami a nőkkel kapcsolatban gyakran, vagy éppen nagyon ritkán merülnek föl.

Csupán néhány témát emelünk ki a „női titkok” közül, de ezek egytől egyig izgalmas felvetések: az előadók jóvoltából ízelítőt kapunk a háborítatlan szülés élményéből, szó lesz a nők közéleti szereplésének esélyeiről, női sorsok nyílnak meg egy bloggerina tapasztalatai nyomán és bemutatunk egy különleges történetet: egy magyarországi női szabadkőműves páholyét.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt március 8-án 17 órakor a Kossuth Klubban (Budapest, VIII. Múzeum u. 8.), a Női titkok, női szerepek című konferencián.

Program

17.00: Köszöntőt mond: Götz Eszter (Napraforgó Egyesület)
17.10: Dr. Nagy Beáta habil. Prof. szociológus: A nők közéleti szereplése Magyarországon és Európában
17.30: Dr. Arapovics Mária művelődéskutató: Szabadkőműves nők
17.50: kávészünet
18.10: Márki Anita az „Otthon szültem” könyv írója: Háborítatlan szülés
18.30: Gerle Éva blogger: "Soha nem tudják meg, miről maradnak le"
18.50: kérdések és válaszok

A belépés ingyenes!