Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. május 2.

1+1 százalék: május 21-éig lehet dönteni

Évről-évre tapasztalható, hogy az adófizetők egy része – ki tudja miért – nem használja ki a befizetett adója kétszer 1 százalékának felhasználásáról saját belátása szerint dönthet. Most még nem késő, ha valaki ezt elfelejtette volna, a rendelkező nyilatkozatot akár a bevallástól függetlenül is eljuttathatja az adóhatósághoz.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény lehetőséget teremt arra, hogy a magánszemélyek a jövedelemadójuk 1+1 százalékáról az általuk megjelölt civil és/vagy egyházi kedvezményezettek, költségvetési előirányzatok javára rendelkezhessenek. Ez nem kötelező, ha valaki nem rendelkezik az 1 + 1 százalékról, adójának ez a része is a költségvetésben marad, amit az állam a költségvetési törvényben leírtak szerint költi el, miközben sok közhasznú szervezet anyagi gondokkal küszködik. Aki viszont élni kíván ezzel a lehetőséggel, annak rendelkező nyilatkozatot, nyilatkozatokat kell adnia.

A rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány része, így az a magánszemély, aki adóbevallást, adónyilatkozatot vagy egyszerűsített bevallást kérő nyilatkozatot ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának kitöltésével rendelkezhet. A NAV nyomtatványkitöltő programjának használata esetén a rendelkező nyilatkozat is kitölthető a program felhasználásával.

Folytatás itt