Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. április 22.

Társadalmi Vállalkozások Napja 2013, Magyarország

Üzleti megoldással találtál választ egy társadalmi problémára? Mutasd meg magad!

A NESsT idén is, immár harmadik alkalommal szervezi meg a Társadalmi Vállalkozások Napját 2013. június 14-én. A konferencia részletes programja hamarosan elérhető lesz a honlapunkon, de addig is várjuk társadalmi vállalkozások jelentkezését a 2013-as Társadalmi Vállalkozások Napjára a következő megmutatkozási lehetőségekre:

1. Kiállítás és vásár
Immáron hagyományos módon a Társadalmi Vállalkozások Napján a szakmai konferencia mellett a résztvevőknek lehetőségük van személyesen megismerkedni társadalmi vállalkozásokkal és termékeikkel, szolgáltatásaikkal. A NESsT idén 8 standot ajánl fel olyan társadalmi vállalkozásoknak, melyek nem tagjai a NESsT Portfóliónak, de magukra illőnek érzik az itt szereplő társadalmi vállalkozás meghatározását, és már működnek, tehát vannak kiállítható termékeik, megmutatható szolgáltatásaik. Jelentkezni itt lehet!

2. Jó gyakorlat bemutatása
A konferencia programjának része egy olyan szekció, ahol társadalmi vállalkozások sikeres példáit, jó gyakorlatait szeretnénk bemutatni. A beérkező jelentkezések alapján 4 olyan társadalmi vállalkozás oszthatja meg tapasztalatait és levont tanulságait egyenként 15 percben, mely sikeresen vette vagy az indulás, vagy a továbblépés kihívásait. Jelentkezni itt lehet!

3. Társadalmi vállalkozási ötletek – Pitching session
A pitch – amelyre egyelőre nem létezik találó magyar kifejezés – az induló vállalkozások eszköze a potenciális befektetők figyelmének felkeltésére. Lényege, hogy úgy kell öt percben összefoglalni a vállalkozási vagy fejlesztési ötletet, hogy az megragadja a befektető figyelmét, és kíváncsivá váljon a részletekre. Társadalmi vállalkozási ötlet esetében természetesen a figyelem felkeltésének eszköze nemcsak az üzleti siker lehetőségének prezentálása, hanem a társadalmi haszoné is.

A Társadalmi Vállalkozások Napja egyik szekciója éppen erről fog szólni. Akár teljesen új társadalmi vállalkozási ötleted van, akár már működő társadalmi vállalkozásodat fejlesztenéd tovább a társadalmi hatás többszörözése érdekében, ha szeretnéd megtudni, mennyire vonzó a koncepciód a potenciális befektetők körének, akkor várjuk jelentkezésedet. A bátor jelentkezőknek kockázati tőke befektető cégek képviselői adnak majd visszajelzést. Jelentkezni itt lehet!

Jelentkezni az űrlapok kitöltésével lehet 2013. május 6-áig. Egy társadalmi vállalkozás akár mindhárom kategóriába is pályázhat. Az előző két Társadalmi Vállalkozások Napjáról itt tájékozódhattok. Kérdésekkel forduljatok Tóth Laurához az ltoth@nesst.org email címen.

Mutasd meg magad!

Forrás: NESsT