Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. május 30.

A számviteli beszámoló és közhasznúsági melléklet a 2012. évről

Egyszeres és kettős könyvvitelt vezető civil szervezeteknek egyaránt el kell készítenie a számviteli beszámolót, amelyhez közhasznú jogállástól függetlenül csatolni kell a közhasznúsági mellékletet.

Ezen dokumentumokat el kell fogadnia a jóváhagyásra jogosult testületnek (általában egyesületnél a közgyűlés, alapítványnál a kuratórium).

A civil szervezet képviseletére jogosult vezető tisztségviselő (pl.: elnök) által aláírt dokumentumokat– kötelező könyvvizsgálat esetén a könyvvizsgálói záradékkal együtt – május 31-ig letétbe kell helyezni és közzétenni.

Letétbe helyezés: kizárólag papír alapon lehetséges, az Országos Bírósági Hivatal (Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 24.) részére kell megküldeni. A borítékra írják rá: „Beszámoló".

Közzététel: az Országos Bírósági Hivatal hivatalból közzéteszi a WWW.BIROSAG.HU oldalon, továbbá ha a szervezet saját honlappal rendelkezik, a dokumentumokat ott is közzé kell tenni.

További információ: HTTP://BIROSAG.HU/ALLAMPOLGAROKNAK/TAJEKOZTATO-CIVIL-SZERVEZETEKET-TERHELO-BESZAMOLOIKKAL-KAPCSOLATOS-LETETBE-HELYEZESI-ES-KOZZETETELI

Nyomtatványok elérése: HTTP://WWW.CIVIL.INFO.HU/INTEZZE-EL

Letétbe helyezés elmulasztásának jogkövetkezménye:
Csak olyan civil szervezet kaphat költségvetési támogatást, amely a fent leírtak szerint letétbe helyezte beszámolóját.

Forrás: civil.info.hu