Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. május 17.

Coachok jószolgálati programja nonprofit szervezeteknek

Május 24-én délelőtt a Nemzetközi Coach Szövetség Magyar Tagozata és a MagNet Bank Zrt. közös szervezésében kerül sor coachok és nonprofit szervezetek konferenciájára. Ezen lehetőség lesz arra, hogy a részt vevő szervezetek és munkatársaik számára 300 ezer forint értékű coaching-támogatást nyerjenek az ICF magyar tagozata jószolgálati kezdeményezése keretében.

Az ICF (International Coach Federation) magyar tagozata tavalyi nagy sikerű jószolgálati kezdeményezése részeként a szervezet ötven tagja mintegy száz, volt Malév-dolgozót támogatott három hónapos, ingyenes coaching-tevékenységgel abban, hogy feldolgozza munkahelye elvesztése miatti traumát, segítette őket karrierjük tervezésében, a munkakeresésben, az életük újratervezésében. A dolgozók egy része új munkahelyet talált, vagy vállalkozást indított, más részük felkészülten jár interjúkra. Az ICF-tagok összesen 700 órányi coachingot ajánlottak fel, amelynek értéke mintegy 20 millió forint volt.

A nemzetközi 'I Care For' díjat elnyert Malév-projekt után az ICF magyar tagozata szeretné kiterjeszteni több szervezetre is az ingyenes coaching-lehetőségét. Ezért a MagNet Magyar Közösségi Bankkal összefogva, május 24-én konferenciát és vásárt szervez ICF-tag coachok és nonprofit szervezetek számára a nemzetközi coaching-hét alkalmából.

A nonprofit szervezetek találkozhatnak olyan coachokkal, akik elkötelezettek amellett, hogy egy vagy több munkatársukat támogassák. A jelentkező szervezetek öt alkalomra szóló coaching-folyamatot kaphatnak az ICF valamely önkéntes tagjától, 300 ezer forint értékben. A coachok pedig személyesen találkozhatnak olyan nonprofit szervezetek képviselőivel, akik szeretnék, ha képzett coach támogatná őket munkájukban.

Mind a coachok, mind a szervezetek számára fontos az előzetes jelentkezés a tagozat honlapján. A jelentkezéseket beérkezési sorrendben tudják elfogadni, legfeljebb 70 jelentkezőt. A nonprofit szervezetek részéről 1–3 személy részvételére számítanak a szervezők.

Eddig is már sok szervezet jelentkezett, köztük Life Mentor Global Nonprofit Kft., az UNICEF Magyar Bizottsága, az Amnesty International Magyarország, a Társaság a Szabadságjogokért, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, az Erőforrás Alapítvány United Way Magyarország Szervezet, a Közhasznú Alapítvány a Dadogókért, a Nőtárs Közhasznú Alapítvány, a Veleszületett Szívbetegek Közhasznú Egyesülete és az ESZTER Alapítvány az Erőszakos Szexuális Támadást Elszenvedettek Rehabilitációjára.

A jószolgálati programmal kapcsolatban további információt itt olvashat, tessék kattintani!