Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. május 15.

Idén is segíthet adója 1+1 százalékával


Május 21-ig még felajánlhatja a személyi jövedelemadója 1+1 százalékát.

2013. május 21-én jár le a 2012. adóévi személyi jövedelemadó 1+1 százalékának felajánlására nyitva álló törvényi határidő.

Amennyiben még nem tett 1+1 százalékos felajánlást és a személyijövedelemadó-bevallását sem juttatta el a NAV-hoz, akkor a felajánlását megteheti a bevallása részeként benyújtott EGYSZA lapon. A rendelkező nyilatkozatokat tartalmazó EGYSZA lap megtalálható a bevallási nyomtatványcsomagban, illetve letölthető a NAV honlapjáról az internetes bevalláskitöltő program részeként is. Abban az esetben, ha a bevallását elektronikusan küldi be, annak részeként a rendelkező nyilatkozatait is eljuttathatja a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül.

Amennyiben az adóbevallási nyomtatványon vagy az egyszerűsített bevallási lehetőség választásával egyidejűleg nem rendelkezett a személyi jövedelemadója 1+1 százalékáról, illetve a rendelkező nyilatkozatait elmulasztotta átadni a munkáltatójának, akkor is lehetősége van még felajánlást tenni az alábbi módokon.

A rendelkező nyilatkozatok a bevallás módjától függetlenül postán, vagy személyesen lezárt - a rendelkező magánszemély adóazonosító jelével ellátott - borítékban, vagy elektronikusan, az Ügyfélkapun keresztül önállóan is eljuttathatók a NAV-hoz 2013. május 21-ig.

A rendelkező nyilatkozatokat tartalmazó 12EGYSZA lap internetes kitöltő programja letölthető a NAV honlapjáról, amellyel lehetősége van elkészíteni a rendelkező nyilatkozatait papíron vagy elektronikusan.

Forrás: NAV